Ciprian Ciucu şi-a prezentat programul pentru Bucureşti. Vezi care sunt cele mai importante puncte

Ciprian Ciucu, candidatul independent la Primăria Bucureşti susţinut de partidul M10, şi-a prezentat, miercuri, programul pentru Bucureşti, el menţionând că vrea introducerea de standarde de cost pentru achiziţii.

02 mart. 2016, 20:55
Ciprian Ciucu şi-a prezentat programul pentru Bucureşti. Vezi care sunt cele mai importante puncte

„Acest program are mai multe puncte, dar toate sunt subsumate celor trei puncte principale — să redăm bucureştenilor plăcerea de a trăi în oraşul lor, să îl punem pe baze solide şi să eliminăm corupţia şi risipa (…) trebuie introduse standarde de cost, pentru că aşa va dispărea şi motivaţia pentru corupţie şi contracte preferenţiale”, a spus Ciucu.

Potrivit acestuia, transparenţa deciziilor trebuie să fie totală. „Trebuie să ne gândim cum implicăm cetăţenii şi să facem bugetare participativă (…) orice contract din bani publici trebuie să fie public”, a declarat Ciucu.

Citeşte şi:  Monica Macovei şi Nicuşor Dan nu exclud discuţiile cu PNL pentru Primăria Capitalei

În altă ordine de idei, el a spus că infrastructura tehnică edilitară este foarte veche. „Trebuie să accesăm bani (…) şi să începem, cartier cu cartier, să găsim soluţii tehnice să nu mai avem asemenea pierderi pe reţeaua tehnico-edilitară”, a menţionat candidatul la Primăria Capitalei.

Ciprian Ciucu a adăugat şi că trebuie vorbit despre zona urbană funcţională Bucureşti-Ilfov. „Trebuie gândit un sistem integrat de transport în comun (…) tragem metroul din Bucureşti până dincolo de centură”, a spus Ciucu.

El consideră că nu se poate vorbi despre un transport eficient şi integrat în Bucureşti dacă nu este pus şi Metrorex în ecuaţie. „Centura este tot la Ministerul Transporturilor. Nu putem vorbi despre un plan de mobilitate în zona Bucureşti-Ilfov fără centură”, consideră candidatul la Primăria Capitalei, relatează Agerpres.

În opinia acestuia, cadastrul general este o mare problemă în Bucureşti. „Nu s-a făcut în Bucureşti, pentru că ar scoate toate ilegalităţile, toate construcţiile, toate avizele, bine, este şi costisitor, dar dacă îl faci cvartal cu cvartal, se poate face”, a afirmat Ciprian Ciucu.

El a subliniat şi faptul că este foarte important spaţiul verde din oraş. „Va trebui să identificăm suprafeţe de teren care sunt nefolosite şi să le amenajăm”, a declarat Ciucu, care a vorbit şi despre deschiderea curţii şcolii pentru comunitate. „Este normal ca toată lumea să aibă acces la terenul de basket, de fotbal, etc”, a spus candidatul.

În altă ordine de idei, el a spus că bucureştenii trăiesc în şase oraşe diferite. „Trăim în şase oraşe diferite, cu indicatori de dezvoltare diferiţi, cu bugete diferite, etc. Poate fi ales pe listă spre exemplu primarul cu şase viceprimari, sunt şi alte modele, sunt dispus să le discut pe toate”, a adăugat Ciucu.

De asemenea, el a spus că a discutat cu mai multe forţe politice în legătură cu susţinerea candidaturii. „Am avut deja mai multe discuţii cu mai multe forţe politice — ce-i drept nu mari — cărora le-am cerut să mă susţină. Momentan sunt susţinut doar de M10. Am aceste două criterii de la care nu pot sa fac rabat — integritate şi competenţă (…) o altă principală miză pentru mine, în afară de a fi primar, este să punem cât mai mulţi oameni în Consiliu care să nu facă rabat, oameni recunoscuţi profesional”, a menţionat Ciucu.

Liderul M10, europarlamentarul Monica Macovei, a spus că Ciprian Ciucu vrea ca bucureştenii să nu mai fie agresaţi de oraş. „Ciprian Ciucu vrea să le redea bucureştenilor dorinţa de a trăi în Bucureşti, vrea ca bucureştenii să nu mai fie agresaţi de oraşul lor, de aglomeraţie, de mizerie (…) în al doilea rând vrea să pună Bucureştiul pe baze solide”, a spus Macovei.