Candidatul PDL la primăria Bistriţa vrea să scoată struţii din oraş

Oraşe eliberate de struţi şi înconjurate de grădini luxuriante de zarzavaturi, în care oamenii să se relaxeze. La prima vedere par imagini din filme SF. În realitate însă vorbim despre oferta electorală a unor candidaţi cunoscuţi.

RomaniaTV.net
16 mai 2012, 07:23
Candidatul PDL la primăria Bistriţa vrea să scoată struţii din oraş

Oraşul Bistriţa va fi eliberat de struţi. Este promisiunea fermă a candidatului PDL care aspiră la fotoliul de edil al acestui oraş. Ce-i drept, promisiunea nu a fost făcută chiar de el, ci trasată pe linie de partid de mai marele PDL Ioan Oltean.

„A doua zi după ce câştigăm alegerile o să mutăm struţii, îi luăm de pe străzi şi îi ducem într-un depozit”, dădea asigurări recent secretarul general al PDL. Oltean promitea aceeaşi acţiune fermă şi împotriva ouălor ornamentale din oraş.

Struţii nedoriţi de PDL sunt construiţi din fibră de sticlă, vopsiţi în culori vii şi sunt mascotele oraşului.

Un alt candidat, o altă idee: grădini de zarzavat în jurul oraşului unde fiecare locuitor să se relaxeze în aer curat plantând legume. Este elementul forte cu care candidatul UDMR Peter Eckstein Kovacs vrea să obţină voturile clujenilor în iunie. Eckstein spune că vrea să creeze «Grădinile Clujului», pentru a satisfacere o nevoie „absolut umană şi normală a orăşeanului,care doreşte să iasă la aer curat în apropiere şi să cultive zarzavatul şi fructul propriu.

Cea de a treia idee inedită vine de la un doritor de primărie din Bucureşti care spune că are soluţia ideală pentru curăţarea străzilor de praf: aspiratorul. Pentru că mătura nu face decât să plimbe praful din stânga în dreapta, Silviu Prigoană promite ca măturile să ajungă la gunoi şi locul să le fie luat de aspiratoare. Dacă propunerile acestea vor fi sau nu pe gustul alegătorilor, se va vedea în iunie.