Candidatura lui Columbeanu sub umbrela PPPS este incertă

Un vicepreşedinte al UNPR, Nicolae Popescu, susţine că Irinel Columbeanu este propus drept candidat al unui partid care nu mai există, deoarece Partidul Popular şi al Protecţiei Sociale ar fi fuzionat cu UNPR. În schimb, Columbeanu afirmă că fuziunea dintre cele două partide a fost invalidată de către instanţă.

RomaniaTV.net
26 apr. 2012, 10:39
Candidatura lui Columbeanu sub umbrela PPPS este incertă

Unul dintre principalele motive care l-au determinat pe Columbeanu să renunţa la candidatura independentă a fost faptul că un independent trebuie să surmonteze obstacole legislative în ceea ce priveşte strângerea de semnături şi desfăşurarea campaniei electorale, piedici care nu există în cazul partidelor politice.

Însă candidatura sa sub semnul electoral al Partidului Popular şi al Protecţiei Sociale, anume umbrela, nu îl fereşte de contestaţii. Astfel, Nicolae Popescu a depus, joi, o contestaţie la tribunal susţinând că PPPS are o mică problemă: nu mai există, deoarece a fuzionat cu UNPR.

Domnia sa nu ştie, probabil, că cei care îl sprijină sunt neaveniţi în ceea ce priveşte reprezentarea PPPS„, a declarat Popescu.

În schimb, Columbeanu este convins că poziţia sa este inatacabilă. „UNPR a depus la tribunal protocoalele a două fuziuni prin absorbţie: unul cu PIN şi altul cu PPPS. Primul a fost validat, al doilea nu, deoarece era semnat de către o persoană care nu avea calitatea necesară să o facă, anume domnul Popescu”, a explicat Columbeanu pentru RTV.NET

Când a semnat protocolul, Popescu era preşedinte al PPPS, iar acum le neagă existenţa juridică foştilor colegi de partid. Aceştia se încăpăţânează însă să fiinţeze în Registrul partidelor politice de la Tribunalul Municipiului Bucureşti, în timp ce în dreptul UNPR nu este înregistrată nicio fuziune cu PPPS.

Columbeanu va afla deznodământul încleştării taberelor din PPPS joi, la ora 16, când instanţa se va pronunţa asupra validităţii candidaturii sale din partea acestei formaţiuni.