Candidatura lui Victor Ponta, la CCR. Augustin Zegrean: În principiu e posibil să BLOCĂM orice candidatură

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. CCR discută, vineri, de la ora 14.00, sesizarea depusă de Gheorghe Funar privind candidatura lui Victor Ponta la prezidenţiale, ca urmare a declaraţiilor preşedintelui Traian Băsescu potrivit cărora liderul PSD ar fi fost ofiţer acoperit SIE. Augustin Zegrean, şeful CCR, a declarat că judecătorii Curţii pot bloca o candidatură, deşi nu ştie dacă "se mai poate la ora asta".

17 oct. 2014, 07:40
Candidatura lui Victor Ponta, la CCR. Augustin Zegrean: În principiu e posibil să BLOCĂM orice candidatură

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Augustin Zegrean a declarat că judecătorii CCR vor decide dacă este nevoie să ceară documente în cazul sesizării depuse de Gheorghe Funar cu privire la candidatura lui Victor Ponta.

Zegrean a explicat că CCR poate stabili ca un candidat să nu mai candideze, spunând că „altfel de ce s-ar face contestaţiile la noi”

Întrebat dacă se mai poate bloca acum o candidatură, Zegrean a spus: „Nu ştiu dacă la ora asta se mai poate, dar în principiu e posibil, d-aia vin la noi”.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. „După lege, noi trebuie sa asigurăm buna asigurare a desfăşurării alegerilor pe tot teritoriul ţării. Avem competenţe multe, avem competenţe majore în problema alegerilor prezideţinale. Nu vine omul cu contestaţii la noi doar ca să se afle în treabă. Dacă nu am putea noi să soluţionam, s-ar duce la judecătorie să judece. Avem competenţe aproape nelimitate în domeniul acesta”, a conchis Zegrean.

CCR judecă cazul OFIŢERULUI ACOPERIT. Gheorghe Funar a depus o sesizare privind candidatura lui Victor Ponta

Gheorghe Funar, candidat independent în alegerile prezidenţiale, a înaintat, joi, Curţii Constituţionale o sesizare privind încălcarea Constituţiei de către premierul Victor Ponta, solicitând astfel verificarea legalităţii candidaturii acestuia, dar şi citarea preşedintelui Traian Băsescu ca martor.

Funar a explicat că sesizarea sa vine ca urmare a declaraţiilor şefului statului din data de 13 octombrie, când acesta a susţinut că premierul Victor Ponta ‘a fost sau este şi în prezent ofiţer acoperit al Serviciului de Informaţii Externe’.

‘Formulez această sesizare cu privire la încălcarea prevederilor art. 40 al. 3 din Constituţia României de către contracandidatul meu la funcţia de Preşedinte al României, Victor-Viorel Ponta, (…) având în vedere incompatibilitatea privind exercitarea unei funcţii politice şi deţinerea statutului de cadru militar (ofiţer sub acoperire) care este prevăzută de legislaţia în vigoare’, precizează Gheorghe Funar în sesizarea înaintată CCR.