Candidatura preşedintelui CJ Buzău pentru un nou mandat, invalidată de Tribunal

Candidatura preşedintelui Consiliului Judeţean Buzău, Victor Mocanu, pentru un nou mandat la şefia instituţiei a fost invalidată, marţi, de judecătorii Tribunalului Buzău, în urma contestaţiei depuse de o organizaţie nonguvernamentală, decizia fiind deja atacată cu recurs.

RomaniaTV.net
01 mai 2012, 12:59
Candidatura preşedintelui CJ Buzău pentru un nou mandat, invalidată de Tribunal

Judecătorii de la Tribunalul Buzău au respins candidatura lui Victor Mocanu, întrucât acesta în momentul depunerii candidaturii era membru PSD. Mocanu s-a autosuspendat din PSD, în urmă cu o lună, pentru a putea candida pentru un nou mandat la şefia CJ, în condiţiile în care candidatul USL a fost desemnat liberalul Cristi Bîgiu.

Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău a precizat, marţi, într-un comunicat de presă, după decizia Tribunalului Buzău, că „în aceste câteva zile de repaus, oameni politici, cercuri financiare şi elemente din justiţie şi-au dat mâna pe sub masă şi au pus la cale o lovitură de tip mafiot”.

„Constienţi de avansul irecuperabil pe care îl am pentru câştigarea la vot a alegerilor pentru preşedintia Consiliului Judeţean, oamenii din conducerea PNL, sprijiniţi şi de alte zone ale politicului, au încercat în mod concret să mă scoată din lupta politică, dar nu pe faţă, ci pe uşa din dos” se arată în comunicatul citat.

Victor Mocanu a mai spus că, în 29 aprilie, adversarii săi politici ar fi plătit „interpuşi din Bucureşti” care să-i conteste candidatura ca independent „pe motiv că în momentul strângerii semnăturilor eram membru PSD”.

Mocanu a mai susţinut că instanţa a acceptat seiszarea, iar verdictul a fost dictat fără probe: „Instanţa a acceptat sesizarea şi a admis-o fără ca reclamantul să aiba măcar o probă care să vină în sprijinul afirmaţiilor sale. Ceea ce s-a întâmplat este revoltător şi reprezintă o pată neagră pe obrazul justiţiei buzoiene. Este inadmisibil să câştigi în instanţă o contestaţie fără să aduci probe care să demonstreze că ceea ce susţii este adevărat. Este acelaşi lucru cu a-l contesta pe candidatul X, spunând despre el că este criminal, iar instanţa să admită că ai o contestaţie validă fără ca să existe probe ca acel candidat este criminal”.

Mocanu a menţionat că toată această acţiune îndreptată împotriva sa este una „de tip mafiot”, precizînd, totodată, că a făcut recurs la hotărârea instanţei.

„Solicit organelor statului să se sesizeze în aceste două cazuri, să facă cercetările care se impun şi să le spună pe nume autorilor acestor mârşăvii, autori care acum se ascund în birourile lor sau se deghizează pe afişe frumos colorate în promotori ai schimbării în bine la nivel judeţean. Cu toate că aceste acţiuni sunt gândite în ideea de a-mi pune piedici şi de a-mi turna plumb în încălţări, Victor Mocanu nu se dă bătut. Victor Mocanu merge mai departe!”, a mai spus acesta.

În 27 aprilie, Mocanu şi-a depus candidatura pentru cel de-al treilea mandat la Consiliul Judeţean Buzău.

Mocanu candidează ca independent după ce, în urmă cu o lună, s-a autosuspendat din PSD, pentru a putea intra în cursa electorală în condiţiile în care candidatul USL a fost desemnat liberalul Cristi Bîgiu.

În lipsa sprijinului USL, Mocanu a decis să se autosuspende şi să candideze ca independent la Consiliul Judeţean Buzău, fiind sprijinit de PSD.