Candidatură-şoc la Iaşi. Un interlop a intrat în cursa alegerilor locale

Un cămătar implicat în mai multe scandaluri vrea să fie ales consilier local. Este vorba de Tiberiu Cristodorescu, care se află pe lista de candidaţi a Forumului Democratic al Germanilor din România pentru Consiliul Local Iaşi.

RomaniaTV.net
03 mai 2012, 05:11
Candidatură-şoc la Iaşi. Un interlop a intrat în cursa alegerilor locale

Tiberiu Cristodorescu, un cunoscut membru al lumii interlope din Iaşi, ocupă poziţia 19 din lista de candidaţi ai Forumului Democratic al Germanilor din România pentru Consiliul Local Iaşi, scrie adevarul.ro.

Ieşeanul este cunoscut pentru scandalurile în care a fost implicat. Cristodorescu a fost acuzat, în 2007, că ar fi prejudiciat statul cu 4,5 milioane de euro prin operaţiuni comerciale fictive cu produse petroliere prin mai multe firme. Cristodorescu a fost achitat, pe 24 iulie 2011, de Tribunalul Iaşi pentru evaziune fiscală, spălare de bani şi constituirea unui grup infracţional organizat etc. Procurorii DNA Iasi au făcut apel, iar procesul va avea următorul termen pe 15 mai la Curtea de Apel Iaşi.

Un alt scandal în care a fost implicat este legat de Vasile Rodideal. Interlopul basarabean, a fost acuzat de procurorii DIICOT că în 2005 ar fi pus la cale asasinarea fostului său partener de afaceri, Tiberiu Cristodorescu. Vasile Rodideal, a fost condamnat la 15 ani de închisoare în principal pentru instigare neurmată de executare la omor calificat, asocierea la o grupare organizată, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, conducere fără permis şi falsificare de monedă.