CANDIDATURĂ-SURPRIZĂ la PSD: Constantin Niţă intră în cursă împotriva lui Zgonea UPDATE VIDEO

Preşedintele PSD Braşov, Constantin Niță, a anunţat, vineri, că şi-a depus candidatura pentru funcţia de preşedinte executiv al PSD. Niţă va intra astfel în cursă împotriva lui Valeriu Zgonea, care şi-a depus încă de joi candidatura. 

16 oct. 2015, 09:12
CANDIDATURĂ-SURPRIZĂ la PSD: Constantin Niţă intră în cursă împotriva lui Zgonea UPDATE VIDEO

Președintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, va avea, duminica, la Congresul PSD, cel puţin un contracandidat pentru functia de presedinte executiv al partidului. Constantin Niță a anunţat ca si-a depus şi el candidatura pentru a doua functie din PSD.

Constantin Niţă a declarat, înainte de şedinţa CEx, convocată la ora 14.00,  în care se validează candidaturile pentrU funcţiile de conducere, că a intrat în cursă pentru că este nevoie de competiţie.

„Nu mi-au plăcut niciodată candidaturile unice. Este necesar să existe acest spirit competiţional„, a spus Niţă.

Acesta a precizat că va renunţa la şefia PSD Braşov, dacă va fi ales preşedinte executiv, după ce s-a decis interzicerea cumulului de funcţii.

Întrebat de ce ar fi mai bun decât Valeriu Zgonea, fostul ministru al economiei a replicat: ”Dar de ce aș fi mai slab? La experiența pe care o am în partid, la ceea ce am făcut și în economie, la programele pe care le-am făcut pentru partid cred că sunt competent pentru acest post”.

„Cred că dl Dragnea trebuie să fie imparţial în aceastĂ competiţie. Dacă ne stabilim dinainte prietenii, atunci nu mai este competiţie. Îmi pare rău dacă stric acest tandem”, a comentat Niţă ideea tandemului Dragnea-Zgonea. 

Acesta a mai precizat că nu va mai candida, la alegerile parlamentare viitoare, pentru un post de senator sau deputat.

CITEŞTE ŞI CONGRES PSD. Valeriu Zgonea şi-a depus candidatura pentru funcţia de preşedinte executiv

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a anunţat, joi, că s-a înscris în cursa pentru funcția de președinte executiv al PSD.

 PSD îşi va alege, duminică, la Congres, noua echipă de conducere a partidului. Vineri, la ora 12.00, este termenul limită pentru depunerea candidaturilor, urmând ca acestea să fie validate într-o şedinţă a Comitetului Executiv Naţional, care va avea loc la ora 14.00.

La Congresul PSD de duminică  vor fi aleşi 14 vicepreşedinţi, precum şi un preşedinte executiv.

CITEŞTE ŞI CANDIDAŢII PSD la Congres. Ce oameni din echipa condusă de Victor Ponta ar urma să plece din funcţie