Candidaturi la europarlamentare respinse în serie de către Biroul Electoral Central

Biroul Electoral Central a anunţat că a respins cererile de înregistrare a unor candidaturi la scrutinul din 25 mai depuse de mai multe partide şi candidaţi independenţi. Majoritatea candidaturilor independenţilor au fost respinse, dar şi cele ale unor partide mai mici.

02 apr. 2014, 15:53
Candidaturi la europarlamentare respinse în serie de către Biroul Electoral Central

Decizia cea mai drastică vizează PRM-ul, membrii Biroului Electoral Central respingând atât lista depusă de Corneliu Vadim Tudor, cât şi cea depusă de Gheorghe Funar, în numele fiecărei tabere care se luptă pentru şefia partidului.

Corneliu Vadim Tudor a anunţat că va contesta în instanţă decizia BEC. C.V. Tudor s-a declarat nesatisfăcut de motivele invocate de membrii BEC afirmând că nu se poate vorbi de nereguli pe listele cu semnături de susţinere a candidaţilor PRM. „Sunt greşeli omeneşti”, a motivat liderul PRM.

Vadim Tudor susţine că este victima unei persecuţii politice. „Este o ruşine ce se întâmplă. Asistaţi la încă o ofensivă a lui Victor Ponta împotriva adversarilor politici. Dacă ei cred că pot ţine în lanţuri un om ca mine se înşeală”, a declarat C.V. Tudor.

Deşi a reuşit să strângă semnăturile necesare pentru o candidatură independentă, Mircea Diaconu este împiedicat să candideze din cauză că are interdicţie pentru a candida la o funcţie publică timp de trei ani.

Nici alţi independenţi nu au fost mai norocoşi. Valentin Dăeanu, Elena Doina Noghin, Vasile Iuştuc, Nicolae Toteanu, Adrian Toader şi Dpnuţ Liga nu se vor regăsi pe buletinele de vot.

Aceeaşi soartă o vor avea cele două partide ecologiste, Partidul Verde şi Partidul Ecologist Român, precum şi formaţiunea condusă de Mihail Neamţu, Noua Republică. Au fost respinse şi candidaturile depuse de Partidul Alianţa Socialistă şi Partidul Dreptăţii Sociale.