Canicula a umplut buzunarele producătorilor de îngheţată. Vezi ce arome preferă românii

Românii fac o excepţie, în ciudă crizei care le bântuie buzunarele, în momentul când vine vorba de îngheţată, cu o singură condiţie: să fie vară. De asemenea, românii şi-au rafinat gusturile şi au trecut uşor peste îngheţata de dozator la cea pe băţ, ca acum să prefere îngheţata de gelaterie.

18 aug. 2012, 12:39
Canicula a umplut buzunarele producătorilor de îngheţată. Vezi ce arome preferă românii

Canicula care a persistat în ţară timp de săptămâni la rând a făcut ca vânzările producătorilor de îngheţată să crească considerabil, comparativ cu sezonul cald din anul 2011. De asemenea, faţă de restul anului, în sezonul estival vânzările de îngheţată se apreciază cu aproximativ 80%.

„Vânzarea în 2012 a înregistrat o uşoară creştere faţă de aceeaşi perioadă din 2011, pe baza valurilor de căldură din această perioadă”, a declarat pentru ROMÂNIATV.NET, Florin Roşescu, manager general la Kubo Ice Cream Company. Toţi producătorii înregistrează vânzări mai mari în această perioadă.

„Faţă de anul trecut, vânzările din acest an sunt mai mari cu aproximativ 50%”, a explicat pentru ROMÂNIATV.NET, Mihai Vasile, reprezentant Nick Ice Cream.

Explozia vânzărilor de îngheţată în perioada de vară nu este suficientă, România figurând în coada topurilor în ceea ce priveşte consumul de îngheţată pe cap de locuitor. „Turismul este unul dintre factorii determinanţi care influenţează consumul de îngheţata de tip impuls şi de gelaterie, dar, din paăcate, România nu poate conta încă pe acest sector şi probabil, încă mulţi ani de acum încolo va fi la fel, pentru că nu avem infrastructura necesară care să asigure un flux important şi constant de turişti”, a amintit Florin Roşescu.

Ce îngheţată preferă românii

Pentru români, desertul îngheţat trebuie să fie de vanilie sau de ciocolată. „În mod particular, specific acestei perioade de criză, consumatorii vor tot produse foarte bune, dar la preţuri cât mai mici sau o altă categorie de consumatori doreşte orice produs, de orice „calitate” , la preţuri cât mai mici. Din păcate este o realitate pe care o trăim şi care va mai dura. În topul preferinţelor la români se regăseşte îngheţata de cacao şi cea cu aromă de vanilie”, a mai afirmat Florin Roşescu.

În ultimii doi ani, scăderea puterii de cumpărare, creşterea euro şi lipsa banilor de pe piaţă au influenţat consumatorul final. „În ciuda perioadei de criză pe care o traversăm, producătorii trebuie să mizeze în continuare pe calitate. Un rol foarte important le au şi promoţiile. Cele mai bine vândute produse premium ale Kubo Ice Cream Company sunt torturile Obsession cu iaurt cu fructe, cu vanilie cu nuci şi ciocolată cu cireşe”, a adăugat Florin Roşescu.

Micii producători de îngheţată se bazează strict pe vânzările din sezonul estival, restul anului vânzările fiind insignifiante. „Odată cu luna septembrie închidem fabrica, pentru că vânzările de îngheţată sunt inexistente după sezonul estival. Redeschidem fabrica odată cu venirea căldurii, lunile aprilie-mai”, a precizat Mihai Vasile.