CANICULĂ în România. Temperaturi de 45 de grade Celsius, resimţite în mai multe zone

Alertă de caniculă în toată România. Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat că marţi se vor înregistra temperaturi de peste 39 de grade Celsius la umbră, în timp ce temperaturile resimțite de soare vor trece lejer peste 45 de grade Celsius. În paralel intră în vigoare, tot de marţi, o avertizare codul galben de furtuni în 14 județe. Instabilitatea atmosferică va ține până joi.

RomaniaTV.net
02 iul. 2019, 09:02

La ora 15, în multe zone din ţară se resimţeau temperaturi pentru 40 de grade Celsius în jumătatea de sud a României şi în vest. Cea mai mare temperatura resimţită era de 45 de grade Celsius la Brăila şi 44 la Băile Herculane. 43 de grade se înregistrau la Bucureşti, staţia de la Băneasa, la Pandeş şi Banloc, în Banat.

De asemenea, indicele de confort termic este depăşit în mai bine de jumătate de ţară.

 

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis Cod Galben de furtuni pentru jumătatea de nord a ţării, valabil până miercuri noapte.

Vreme CANICULARĂ, apoi ploi torenţiale în Bucureşti. Prognoza meteo pentru următoarele trei zile în Capitală

Pentru marţi şi miercuri se anunţă vreme caniculară în Bucureşti. La amiază, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. De miercuri după-amiază, vremea devine instabilă şi se vor înregistra ploi torenţiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii.