Caniculă şi duminică în România. COD GALBEN şi PORTOCALIU în aproape toată ţara. De luni, vin ploile

ANM a emis o nouă avertizare meteo pentru duminică, codul galben fiind extins în mai multe judeţe, inclusiv în Bucureşti. De luni, meteorologii anunţă că vremea se va mai răcori, vor cădea ploi, iar tendinţa se va menţine aproape toată săptămâna în maojoritatea regiunilor ţării. 

RomaniaTV.net
15 aug. 2015, 19:46
Caniculă şi duminică în România. COD GALBEN şi PORTOCALIU în aproape toată ţara. De luni, vin ploile

ANM a emis noi avertizări de caniculă, dar are şi veşti bune în ceea ce priveşte prognoza meteo de săptămâna viitoare. 

COD GALBEN

Duminică, 16 august, vremea va fi în continuare caniculară în vestul, sudul şi local în centrul ţării, unde se vor înregistra temperaturi maxime de 35….37 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, în Câmpia Română şi Câmpia de Vest şi izolat în rest.

COD PORTOCALIU 

În judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman şi Giurgiu vor fi temperaturi maxime de 37…38 de grade, iar disconfortul termic va fi accentuat.

 

 

Luni, valorile termice vor scãdea semnificativ faţã de zilele anterioare la scara întregii ţãri, vremea urmând să rămânã calduroasă doar în partea de sud-est a teritoriului. Temporar înnorãrile se vor accentua şi treptat aria ploilor se va extinde, cuprinzând toate regiunile. Vor fi mai ales averse, însoţite de frecvente descãrcãri electrice şi intensificări de scurtã duratã ale vântului. Ploile vor avea şi caracter torenţial, astfel cã pe arii restrânse cantitãţile de apã vor fi mai însemnate şi izolat va cãdea grindinã. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 de grade in vestul si nordul Olteniei şi 34 de grade in Baragan si vestul Dobrogei.

În Bucureşti, vremea va fi instabilã, iar valorile diurne vor marca o scãdere faţã de ziua anterioarã. Cerul va fi noros şi temporar, atât ziua cât şi în cursul nopţii, se vor semnala averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 30 de grade.

Marţi, vremea va fi instabilã, iar valorile termice, îndeosebi cele diurne, vor continua sã scadã, astfel cã maximele vor fi cuprinse, în general, între 20 şi 28 de grade (18….19 grade in centrul Moldovei si 30 de grade in Lunca Dunarii). Cerul va prezenta înnorãri temporar accentuate şi vor fi averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului în zona de munte şi în regiunile din jumãtatea nordicã şi pe arii mai restrânse în cele sudice. Ploile vor avea şi caracter torenţial, izolat se vor cumula cantitãţi de apã mai însemnate şi vor fi condiţii de grindinã.

În Bucureşti, vremea va fi instabilã, iar valorile termice diurne vor continua sã scadã faţã de ziua anterioarã. Cerul va prezenta înnorãri temporar accentuate şi se vor semnala averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperatura maximã va fi de 27…28 de grade.

Miercuri, vremea va fi instabilã, cu înnorãri temporar accentuate, averse şi descãrcãri electrice în vestul şi sudul ţãrii, dar şi în zona de munte şi local în rest. Vântul va avea intensificari în sud-est şi de scurtã duratã în timpul ploilor. Izolat vor mai fi cantitaţi de apa însemnate şi condiţii de grindinã. Temperatura aerului va continua sã scadã, astfel ca maximele vor fi cuprinse între 17…18 grade in estul si sud-estul Transilvaniei, sudul Moldovei si centrul Munteniei si cel mult 27…28 de grade, dar izolat, in Banat. Dupa aceea, temperatura va avea o creştere uşoarã şi treptatã, pana la valori ce se vor apropia de cele normale specifice perioadei, cuprinse in general intre 21 si 26 de grade (21 in dealurile Moldovei; 26 de grade in Maramures). Probabilitatea de ploaie va fi mai mare la munte şi în sud-vest.


loading...
Partenerii noștri