Canoistul Cătălin Chirilă, bronz în proba de 500 m de la Europene

Sâmbătă, sportivul din Tulcea a câştigat titlul european pe distanţa de 1000 de metri, el dedicând medalia lui Ivan Patzaichin, care în urmă cu 50 de ani câştiga aurul olimpic în aceeaşi probă, tot la Munchen.

21 aug. 2022, 12:44
Canoistul Cătălin Chirilă, bronz în proba de 500 m de la Europene

Canoistul Cătălin Chirilă a obţinut medalia de bronz în proba de canoe simplu 500 de metri din cadrul Campionatelor Europene de kaiac-canoe de la Munchen. Chirilă a încheiat cursa cu timpul de 1:48.364, informează News.ro.

Medalia de aur a revenit cehului Martin Fuksa (1:47.183), urmat de reprezentantul Republicii Moldova, Serghei Tarnovschi (1:48.160).

Sâmbătă, Cătălin Chirilă a câştigat aurul la canoe simplu-1000 metri.

Cătălin Chirilă a câştigat medalia de aur în proba de 1000 m la CE de kaiac-kanoe
Cătălin Chirilă: Când am urcat pe podium, m-am gândit la Ivan Patzaichin

Canoistul Cătălin Chirilă a declarat, sâmbătă, că la ceremonia de premiere, unde a primit medalia de aur în proba de 1000 de metri, s-a gândit la Ivan Patzaichin, care devenea campion olimpic tot la Munchen, în aceeaşi probă, în urmă cu 50 de ani.

„A fost o cursă foarte grea, mai greu decât mă aşteptam. Prima parte am controlat cursa, iar finişul a fost foarte greu, puternic. Mi-am dorit să-l înving din nou pe Martin Fuksa, o legendă în canoe. Pe podium, când am urcat, m-am gândit la domnul Ivan, medalia îi este dedicată memoriei lui”, a declarat Chirilă, la TVR1.

Victor Ciutacu îl taxează dur pe premierul Ciucă după performanţa canoistului Cătălin Chirilă: „Generale, Chirilă e la fel de campion mondial ca David Popovici. Performanţa lui nu face suta de mii de euro?”
El a afirmat că duminică va avea o cursă mult mai grea la 500 metri. „Mâine va fi crunt pentru mine, nu este proba mea favorită, dar am muncit mult şi sper să reuşesc şi acolo o medalie”, a menţionat el.

Sportivul Cătălin Chirilă a câştigat medalia de aur în proba de canoe simplu pe distanţa de 1000 de metri de la Campionatele Europene de kaiac-canoe de la Munchen.

Chirilă a condus aproape integral cursa şi a încheiat cu timpul de 3:49.681. El a fost urmat de sportivul ceh Martin Fuksa şi de italianul Carlo Tacchini.