CANOTAJ: România, medaliată cu aur şi argint la Mondialele de juniori

Româncele Adriana Ailincăi și Maria Tivodariu au cucerit aurul în proba feminină de dublu rame, duminică, la Campionatele Mondiale de canotaj pentru juniori de la Trakai (Lituania).

06 aug. 2017, 09:02
CANOTAJ: România, medaliată cu aur şi argint la Mondialele de juniori

Rezultate frumoase la Mondialele de juniori de canotaj. Ailincăi și Tivodariu au fost cronometrate cu timpul de 07 min 35 sec 830/1000,  devansând Grecia (07:38.790) și Germania (07:40.950).

România a mai obținut o medalie duminică, argint în proba feminină de patru rame, prin echipajul alcătuit din Ioana-Irina Acsinte, Elena-Cătălina Onciu, Geanina-Dumitrița Juncănariu și Alina-Maria Balețchi.

România va mai avea echipaje în alte patru finale, patru vâsle și 8+1 la feminin, dublu rame și patru rame fără cârmaci la masculin.

Tot duminică, echipajul masculin de 8+1 (Dumitru-Valentin Bucur, Dorin Simion, Andrei Lungu, Alexandru-Laurențiu Danciu, Ștefan-Robert Niță, Andrei-Sebastian Cornea, Georgel-Bogdan Vlad, Marian Cireașă, Andrei-Valentin Maliș) a ocupat primul loc în Finala B (06:00.960).

Echipajul feminin de patru rame al României a cucerit medalia de argint, duminică, la Campionatele Mondiale de canotaj pentru juniori de la Trakai (Lituania).

Ioana-Irina Acsinte, Elena-Cătălina Onciu, Geanina-Dumitrița Juncănariu, Alina-Maria Balețchi au fost cronometrate cu timpul de 07 min 00 sec 870/1000, fiind devansate de Croația (06:57.750).

În finalele de duminică vor mai evolua la feminin echipajele de dublu rame, patru vâsle și 8+1, precum și cele masculine de dublu rame și patru rame fără cârmaci.