Cântăreaţa Maria Butaciu se află în stare critică la spital. Fuego, mesaj emoţionant pentru artistă

Paul Surugiu-Fuego a postat un mesaj emoționant, pe contul lui de Facebook, pentru interpreta de muzică populară Maria Butaciu, aflată pe patul de spital, în stare critică.

18 mai 2018, 10:17
Cântăreaţa Maria Butaciu se află în stare critică la spital. Fuego, mesaj emoţionant pentru artistă

„Dragă Maria Butaciu, noi, toți colegii și prietenii dragi, îți suntem alături, ne rugăm pentru tine și sănătatea ta și te vrem înapoi pe scenă! Țucu-te-a Dumnezeu! Mi-ai dat voie, acum mulți ani, când te-am cunoscut, să-ți spun pe nume! De atunci ne-au unit turnee împreună, zile de naștere, emisiuni de colecție și desigur, toate învățămintele tale, oferite cu tot sufletul, din înțelepciunea ce te caracterizează! Te știu puternică și mai știu că ești un munte de autenticitate, cariera ta fiind una emblema a folclorului românesc! Nu ai ieșit niciodată din spiritul zonei tale, din seriozitatea impusă de costumul popular, fiind un exemplu pentru toate generațiile de artiști! Frumusețea caracterului tău, altruismul, bucuria de a trăi ți-au fost mereu carte de vizită, și DA, sunt norocos că te cunosc și că-mi ești, păstrând proporțiile carierei tale imense, prietenă! Te-așteptăm înapoi în fața publicului tău și in viețile noastre, pentru a ne molipsi, cum faci de obicei, cu pofta de viața și simplitatea ta! Îți doresc sănătate, „firule, măi fir de iarbă”!”, a scris artistul pe Facebook.

Citeşte şi Îndrăgită cântăreaţă de muzică populară, în comă. Artista a suferit un accident vascular, iar medicii se chinuie să o ţină în viaţă

Recunoscută pentru piesele de dragoste și de dor care au cucerit inimile românilor, Maria Butaciu a suferit un accident vascular, iar de o săptămână de zile se află în comă.

„Fiica ei stă lângă ea și o supraveghează, este disperată. Maria este internată la Spitalul de Urgență Floreasca. E în comă de o săptămână și ceva. Mă duc acum din nou la spital, să o văd”, a povestit Mioara Velicu.

Maria Butaciu s-a născut pe 19 februarie 1940, în comuna Salva, Bistrița-Năsăud. Este o interpretă de muzică populară românească din Ardeal. A urmat Liceul de muzică la Cluj, unde începe cariera sa muzicală cu Orchestra Populară a Filarmonicii din Cluj. La 1 aprilie 1961, prin concurs, vine la Ansamblul Ciocârlia al Ministerului de Interne din București. Este o interpretă a cântecelor îndeosebi din zona Bistrița-Năsăud.

De-a lungul carierei sale a colaborat cu dirijori precum Constantin Arvinte, Ion Mărgean, Paraschiv Oprea, Victor Predescu, George Vancu, Alexandru Viman.

În anul 2001 a fost numită „Cetățean de onoare al municipiului București”.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/indragita-cantareata-de-muzica-populara-in-coma-artista-a-suferit-un-accident-vascular-iar-medicii-se-chinuie-sa-o-tina-in-viata_417612.html#ixzz5FqdUIOJBloading...