Interlopul „Cap de porc”, unul dintre cei mai periculoși traficanți de carne vie din Europa, şi-a lansat un volum de poezii din spatele gratiilor

Celebrul proxenet internațional Ion Clămparu, cunoscut sub porecla "Cap de porc", calcă pe urma marilor scriitori ai închisorilor. Recent, proxenetul şi-a lansat primul volum de poezii în cadrul evenimentelor dedicate Zilei Culturii Naționale.

17 ian. 2023, 14:16

Interlopul „Cap de porc” semnează într-un volum alături de alţi deţinuţi, dar şi de poliţişti şi oameni de cultură diin Aiud. Printre semnatarii creaţiilor din volumul respectiv apar şi nume precum Rareș Vladimir Ghenoiu, fost membru al unei grupări care falsifica cărți de identitate și permise de conducere, dar și Ion Dăneasă, condamnat la 27 de ani de închisoare, în 2010, pentru o dublă crimă. Volumul, care cuprinde poeme, eseuri, grafică și fotografie, a fost lansat pe 13 ianuarie, în cadrul evenimentelor dedicate Zilei Culturii Naționale.

Interlopul „Cap de porc” şi-a lansat un volum de poezii din spatele gratiilor

Lucrarea a fost realizată Penitenciarul Aiud, în anul 2022.

Citeste si Lovitură grea pentru Fane Văncică, la început de an! Interlopul rămâne în arest și urmează să fie executat silit

La acest eveniment, Marius Moga a susținut un recital de muzică pe versurile lui Lucian Blaga și Mihai Eminescu. Din nefericire, Ion Clămparu nu a putut să fie prezent, pentru că este închis în regim de maximă siguranță, fiind considerat unul dintre cei mai periculoși traficanți de carne vie din Europa.

Clămparu a primit pedepse nu doar în România, ci și în Italia și Spania, care s-au contopit. În 2017,  magistrații Curții de Apel din Alba Iulia au decis ca acesta să facă 25 de ani de detenție. A fost căutat de Interpol timp de 12 ani, la un moment dat punându-se pe capul lui o recompensă de 3.800.000 de euro.

Citeste si Florin Salam i-a botezat nepoata lui Bercea Mondial. Regele manelelor a făcut show printre interlopi VIDEO