Capitala, sub zăpadă: 57 autoturisme au fost avariate VIDEO

Capitala este sub zăpadă. În București ninge abundent de ore bune, iar traficul este îngreunat, chiar dacă utilajele au acționat toată noaptea. Din cauza vântului puternic, mai mulţi copaci au căzut pe maşini. Peste 320 de utilaje intervin pentru deszăpezire. 

29 dec. 2014, 07:07
Capitala, sub zăpadă: 57 autoturisme au fost avariate VIDEO

Peste 320 de utilaje intervin pentru deszăpezire în Capitală, luni, cu prioritate pe arterele unde circulă autobuze, troleibuze şi tramvaie, în zona spitalelor şi a instituţiilor publice, fiind curăţată zăpada şi din staţiile RATB şi de pe trecerile de pietoni, a anunţat Primăria Capitalei. 

În Bucureşti utilajele de deszăpezire au intervenit pe timpul nopţii şi, cel puţin pe marile bulevarde, zăpada a fost îndepărtată, însă ninsoarea abundentă le-a făcut acestora intervenţia foarte dificilă. Chiar şi asa, şoferii care au ieşit luni dimineaţă cu maşinile din parcare spun că se circulă greu. De asemenea, în mai multe intersecţii semafoarele nu funcţionează. Semafoare defecte sunt în Piaţa Presei Libere, străzile Charles de Gaulle, Răzoare, intersecţia Calea Floreasca cu strada Glinca şi strada Turda cu bulevardul Ion Mihalache, în aceste zone intervenind echipe de la Administraţia Străzilor.

„Din fericire în Capitală nu avem evenimente rutiere în care să fie rănite persoane. Avem probleme la semafoare care nu funcţionează, la Piaţă Presei, Turda, pe splaiul Independenţei şi la Răzoare. Acţionăm cu un număr suplimentar de agenţi. Recomandarea e prundenta şi să amâne deplasările pentru mâine şi să folosească pe cât posibil metroul”, a declarat Andrei Codau, purtator de cuvant Politia Rutiera Bucuresti, la România TV.

Poliţiştii au patrulat toată noaptea pe străzi, iar șoferii au fost controlați dacă și-au echipat mașinile corespunzător.

Din cauza vântului puternic, mai mulţi copaci au căzut pe maşini. 57 autoturisme au fost avariate până la luni, la ora 18, când Bucureştii au ieşit de sub codul galben. Cele mai multe incidente au avut loc in zona de nord a Capitalei.

Șoferii sunt sfătuiți să conducă cu prudență.