Capitala după vijelie: copaci căzuţi, maşini avariate, cabluri electrice rupte

Aproape 500 de pompieri de la ISU Bucureşti au intervenit, până sâmbătă la prânz, în peste 140 de cazuri de copaci şi stâlpi căzuţi, maşini avariate, panouri publicitare doborâte, cabluri electrice rupte şi acoperişuri luate de vânt.

RomaniaTV.net
07 ian. 2012, 13:52
Capitala după vijelie: copaci căzuţi, maşini avariate, cabluri electrice rupte

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti a înregistrat până sâmbătă, la ora 12.30, 143 de intervenţii. Dintre acestea, 83 au fost pentru copaci căzuţi, 25 pentru maşini avariate, 13 pentru panouri publicitare doborâte, 17 pentru cabluri electrice rupte, două pentru stâlpi căzuţi, 15 pentru acoperişuri luate de vânt sau afectate, a declarat pentru Mediafax Marian Bucur, de la ISU Bucureşti.

Pentru remedierea problemelor apărute în urma furtunii din Capitală au intervenit 484 de pompieri, cu 61 de autospeciale cu apă şi spumă, cinci autospeciale de descarcerare şi patru autospeciale de intervenţie şi salvare de la înălţime.

În urma furtunii din Capitală nu au fost înregistrate victime.

Enel Distribuţie Muntenia a anunţat că până în prezent au fost înregistrate în Capitală o mie de sesizări legate de întreruperi în alimentarea cu energie electrică în reţeaua de joasă tensiune, alte nouă posturi de transformare fiind afectate în reţeaua de medie tensiune, din zonele Olteniţei, Sălaj, Vitan, Mihai Bravu şi Şoseaua Bucureşti – Ploieşti.

Viceprimarul Capitalei Victor Iovici a cerut operatorilor de salubrizare să îndepărteze în cel mai scurt timp crengile rupte de vânt, precum şi panourile prăbuşite, iar împreună cu Apanova să cureţe rigolele şi gurile de scurgere, astfel încât în urma ploii să nu se producă inundaţii.

Iovici a mai cerut reprezentanţilor ALPAB să verifice dacă, în urma furtunii, în parcuri sunt copaci care riscă să cadă, precum şi să strângă crengile rupte.

De asemenea, Luxten verifică şi remediază defecţiunile provocate de copacii care au căzut peste reţeaua de alimentare a iluminatului public. Angajatii Luxten au intervenit, din noaptea de vineri spre sâmbătă, pentru deconectarea elementelor iluminatului de sărbători afectate de furtună.

Eechipele RATB şi ISU au îndepărtat crengile, panourile publicitare sau firele ajunse accidental pe reţeaua electrică, iar în prezent mijloacele de transport în comun circulă în condiţii normale.

Viceprimarul Victor Iovici a convocat un comandament de iarna sâmbătă, la ora 20.00, la sediul Primăriei Capitalei.

Meteorologii au avertizat că până sâmbătă seară va ninge viscolit la munte, în sud-estul Transilvaniei şi în Moldova, iar în sud şi sud-est va ploua. Vântul va sufla în rafale care vor depăşi 90 de kilometri pe oră, viscolind sau spulberând zăpada, în special în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali.

Ninsorile viscolite vor fi trecătoare în Moldova, îndeosebi sâmbătă. În sud şi sud-est va ploua, cantităţile de apă depăşind izolat 25-30 de litri pe metru pătrat.