Capitala Europei, teatru de război între antivaccinişti şi poliţie. S-au folosit tunuri cu apă şi gaze lacrimogene VIDEO

Zeci de mii de oameni au participat duminică, la Bruxelles, la un marş împotriva restricţiilor impuse în contextul pandemiei, iar poliţia a intervenit pentru a răspunde unui grup care a devenit violent.

21 nov. 2021, 18:06
Capitala Europei, teatru de război între antivaccinişti şi poliţie. S-au folosit tunuri cu apă şi gaze lacrimogene VIDEO

Confruntarea dintre poliţie şi demonstranţi a avut loc în apropierea districtului UE din capitala belgiană, Bruxelles. Potrivit poliţiei belgiene, zeci de mii de oameni au participat la demonstraţie.

Marşul a început paşnic, însă forţele de ordine au folosit ulterior tunuri cu apă şi gaze lacrimogene după ce mai mulţi participanţi au lansat diverse proiectile. Poliţia a transmis că 35.000 de oameni au mărşăluit de la Gara de Nord din Bruxelles în semn de protest faţă de noile măsuri anunţate de Guvern miercuri.

Citeşte şi Proteste de amploare la Viena faţă de restricţii şi de vaccinarea obligatorie. Trimisul special România Tv: „Am putea avea scene violente. Oamenii sunt escortaţi de forţe impresionate”

Demonstraţia, cu numele „Împreună pentru libertate”, a fost centrată pe faptul că accesul în localuri şi alte spaţii publice este interzis persoanelor nevaccinate, scrie sudouest.fr.

Citeşte şi Proteste violente, cu răniţi, la Rotterdam, împotriva restricţiilor. Poliţia a tras spre protestatari şi a folosit tunuri cu apă VIDEO