Capitala mondială a vaccinării. Oraşul Sao Paulo, de 12 milioane de locuitori, are procent de peste 100% a vaccinaţilor, în ciuda coronascepticului preşedinte al Braziliei, Jair Bolsonaro

Potrivit informațiilor oficiale, metropola braziliană São Paulo i-a vaccinat complet împotriva COVID-19 pe toți rezidenții adulți. Informaţia este cu atât mai interesantă cu cât președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a pus în repetate rânduri sub semnul întrebării necesitatea vaccinării.

25 nov. 2021, 19:54
Capitala mondială a vaccinării. Oraşul Sao Paulo, de 12 milioane de locuitori, are procent de peste 100% a vaccinaţilor, în ciuda coronascepticului preşedinte al Braziliei, Jair Bolsonaro

Miercuri seara, secretariatul de sănătate al orașului a anunțat că toți locuitorii din Sao Paulo cu vârsta de peste 18 ani au fost complet vaccinați împotriva coronavirusului. Autoritățile presupun un total de peste 9,2 milioane de oameni.

Potrivit secretariatului de sănătate, rata de vaccinare este chiar puțin mai mare de 100 la sută. Motivul pentru aceasta este că oamenii care locuiesc în alte orașe au fost vaccinați și în São Paulo.

Secretarul pentru Sănătate, Edson Aparecido, a declarat astfel São Paulo „capitala mondială a vaccinării”. El a declarat pentru ziarul Folha de São Paulo: „Le mulțumesc oamenilor care cred în vaccinare și își protejează viețile lor și viețile altora„.

Citeşte şi Scandal uriaş în Brazilia. Un tratament împotriva COVID-19 a fost testat pe sute de bolnavi, fără ca ei să ştie. Nouă oameni au murit

În martie și aprilie, sistemul de sănătate brazilian s-a confruntat cu cel mai grav val de coronavirus de la începutul pandemiei. În această perioadă, autoritățile țării au înregistrat zilnic până la 100.000 de noi cazuri de coronavirus și 4.000 de decese. Clinicile au fost copleșite de numărul tot mai mare de pacienți, iar gropi comune au fost săpate pentru a îngropa nenumăratele cadavre. În Sao Paulo, care este cel mai mare oraș din America de Sud, cu peste 12,3 milioane de locuitori, sistemul de sănătate s-a prăbușit în apogeul pandemiei.

Citeşte şi Preşedintele Braziliei, nevoit să mănânce pe stradă, la New York. Din cauză că nu s-a vaccinat nu este primit în niciun restaurant

Pe măsură ce campania de vaccinare a progresat, incidența și ratele de deces asociate cu COVID-19 au scăzut brusc. În statul São Paulo, cel mai populat din Brazilia, cu peste 40 de milioane de locuitori, peste 70 la sută din populație este complet vaccinată. În urmă cu două săptămâni, pentru prima dată de la începutul pandemiei, nu a fost înregistrat niciun deces de Covid într-o perioadă de 24 de ore.