Scandal uriaş în Brazilia. Un tratament împotriva COVID-19 a fost testat pe sute de bolnavi, fără ca ei să ştie. Nouă oameni au murit

Nu mai puţin de 600 de bolnavi din Brazilia au primit, fără să-şi dea acordul, un tratament experimental împotriva COVID-19 din partea centrului Prevent Senior. Acuzaţiile grave au fost lansate de 15 medici brazilieni, autorii unui raport de 10.000 de pagini care este examinat în Senatul Braziliei.

13 oct. 2021, 17:06
Scandal uriaş în Brazilia. Un tratament împotriva COVID-19 a fost testat pe sute de bolnavi, fără ca ei să ştie. Nouă oameni au murit

Scandal uriaş în Brazilia. Tratamentul experimental împotriva covid-19 a fost administrat în martie şi aprilie 2020, iar publicaţia săptămânală Istoe denunţă „una dintre cele mai mari barbarii din istoria medicinei braziliene”.

Cercetătorul Daniel A. Dourado a denunţat pe Twitter „cel mai mare scandal medical din istoria Braziliei”. El susţine că această practică face parte dintr-un studiu clinic despre care Comitetul Naţional de Etică nu a fost informat.

Nouă dintre cei 600 de bolnavi care au primit tratamentul experimental anti-COVID-19 au murit, au precizat avertizori de integritate, conform News.ro.

Mai mult, aceştia acuză c-ar fi fost falsificate acte de deces, cu scopul satisfacerii aşteptărilor conducerii şi o reducere a oxigenului administrat bolnavilor grav de Covid-19, cu scopul ”eliberării” paturilor.

Citeşte şi: Ministrul Sănătăţii din Brazilia, depistat cu Covid în timp ce se afla la Adunarea Generală a ONU, de la New York. Preşedintele său militează în continuare împotriva vaccinării

Scandal uriaş în Brazilia care îl vizează pe preşedinte. Jair Bolsonaro, acuzat că a încurajat „laboratorul ororii”

În centrul scandalului izbucnit la jumătatea lunii se află grupul spitalicesc Prevent Senior, un gigant în domeniul medical din Brazilia –  cu 3.000 de medici, 12.000 de funcţionari şi sedii la Rio de Janeiro, Porto Alegre, Curitiba şi Sao Paulo.

Dosarul îl afectează inclusiv pe preşedintele Jair Bolsonaro care este acuzat că a susţinut această iniţiativă. Liderul brazilian ar fi considerat acest lucru drept o oportunitate împotriva plasării în carantină.

Medicii de la „laboratorul ororii”, aşa cum a fost descris de presa din Brazilia, vor fi audiaţi în Senat începând de joi.

„Pacienţii vedeau doar infirmiere care au pregătit şi livrat kiturile. Nu se făceau consultări medicale. În mare, veneai cu simptome de gripă, luai kitul şi te întorceai acasă”, a mărturisit un fost medic de la Prevent Senior, Walter Correa, conform sursei citate.

„Medicii aveau ordinul să prescrie kitul. Aceste kituri veneau în pungi sigilate. Nu aveau niciun acces la conţinut. Să ştiţi că atunci când un medic voia să scoată un medicament, chiar dacă îl elimina din reţetă, pacientul primea tot kitul”, a precizat avocata Bruna Morato, consiliera juridică a unuia dintre aceste cadre medicale.

De altfel, Bruna Morato nu a ezitat să-l acuze pe Jair Bolsonaro de faptul că a ”încurajat” aceste ascunderi.

Scandal uriaş în Brazilia.  Ce conţinea tratamentul experimental împotriva COVID-19?

Potrivit sursei citate, în kituri se aflau ivermectină, azitromicină şi hidroxiclorochină. Niciunul dintre aceste medicamente nu şi-a dovedit vreodată eficienţa împotriva noului coronavirus şi nu este recomandat de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Este cunoscut faptul că preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a promovat mult timp folosirea hidroxiclorochinei împotriva Covid-19.

Brazilia se numără între ţările cele mai grav afectate de pandemia COVID-19 deoarece peste 600.000 de oameni au murit din cauza acestei infecţii.

Citeşte şi: Morţii de COVID din containerele frigorifice, sunaţi pe telefoanele mobile pentru a fi identificaţi