Capitala sub zăpadă: 67 de copaci au fost rupţi, 30 de maşini distruse FOTO VIDEO

Zăpada căzută în abundenţă noaptea trecută şi miercuri dimineaţă a produs pagube însemnate în Bucureşti. Pe lângă tramvaie sau troleibuze blocate în staţii, ninsoarea abundentă a dărâmat mai mulţi copaci. Un camion a agăţat liniile de înaltă tensiune de pe bulevardul Timişoara şi a blocat astfel circulaţia mai multor tramvaie. Cei de la RATB au reuşit să reia circulaţia mijloacelor de transport în comun.

RomaniaTV.net
25 ian. 2012, 06:49

UPDATE, ora 17.22: Primarul general, Sorin Oprescu, a cerut, miercuri, în cadrul comandamentului de iarnă, ca operatorii de deszăpezire să continue intervenţiile atât pe arterele principale, cât şi pe cele secundare, iar asociaţiile de locatari şi agenţii comerciali să cureţe trotuarele de zăpadă.

UPDATE, ora 17.20:
Aproape 70 de copaci care s-au prăbuşit sau care prezentau acest risc au fost îndepărtaţi de echipele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) în Capitală, până la ora 15.00, 30 de autoturisme fiind avariate, se arată într-un comunicat al ISU Bucureşti.

Echipele ISU Bucureşti au îndepărtat 67 de copaci căzuţi sau care prezentau risc de prăbuşire pe carosabil, autoturisme sau locuinţe.

„În urma căderii copacilor au fost avariate 30 de autoturisme, distruse conductoare pentru distribuţia energiei electrice aferente mijloacelor de transport în comun şi panouri publicitare”, se arată în comunicatul ISU Bucureşti.

UPDATE, ora 14.20:
Circulaţia tramvaielor de pe liniile 25, 35 şi 8, întreruptă din cauza unei defecţiuni la linia electrică provocate de un camion, a fost reluată, a declarat, miercuri, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB), Brânduşa Raeceanu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al RATB, circulaţia tramvaielor de pe liniile 25, 35 şi 8 a fost reluată la ora 13.05.

Tramvaiele liniilor 25, 35 şi 8 au fost blocate pe Bulevardul Timişoara, înainte de intersecţia cu Bulevardul Vasile Milea.
RATB a înregistrat, miercuri, între orele 5.15 şi 11.35, 19 evenimente de circulaţie din cauza ninsorii.

UPDATE, ora 14.02:
67 de copaci au căzut pe străzile din Bucureşti, 19 maşini au fost afectate, iar 20 de troleibuze au fost blocate miercuri dimineaţă, unele dintre ele având întârzieri chiar şi de două ore, arată bilanţul realizat de autorităţi şi prezentat primarului general la Comandamentul de iarnă. De asemenea, 20 de semafoare au fost afectate, doar 12 dintre ele fiind reparate până la ora 14.00.

Se lucrează pe toate arterele din Bucureşti. S-au format echipe speciale de intervenţie, astfel încât 251 de utilaje şi 1.052 de oameni au fost scoşi pe străzi.

UPDATE, ora 14.00: Circulaţia troleibuzelor pe Regina Elisabeta este blocată de aproape două ore.

UPDATE, ora 13.55:
Trenurile de metrou au fost suplimentate şi circulă la intervale de aproximativ trei minute, după ce numărul călătorilor a crescut din cauza ninsorii. Metrorex a anunţat că pe distanţa Crângaşi – Gara de Nord 1 – Piaţa Victoriei 2 – Dristor 2 a fost introdus un tren suplimentar care va circula atât miercuri cât şi în zilele următoare, pentru a putea prelua un număr mai mare de călători.

Pe linia 1 Republica – Gara de Nord 1 – Dristor 2, linia 3 Anghel Saligny – Eroilor – Preciziei şi linia 4 Gara de Nord 2 – Parc Bazilescu trenurile vor circula la intervale de trei minute, pe tot parcursul zilei, iar pe linia 2 Berceni – Pipera garniturile de metrou vor ajunge în staţii la intervale de 3 – 6 minute, potrivit Metrorex.

Mijloacele de transport în comun circulă cu dificultate, viteza de circulaţie fiind redusă, astfel că timpii de aşteptare în staţiile RATB sunt mai mari.
Tramvaiele liniilor 25, 35 şi 8 sunt blocate pe Bulevardul Timişoara, din cauza unui defecţiuni la linia electrică de contact provocate de un camion. Mijloacele de transport în comun circulă cu dificultate, viteza de circulaţie fiind redusă, astfel că timpii de aşteptare în staţiile RATB sunt mai mari.

Zece maşini au fost avariate şi 67 de copaci au căzut pe stradă sau peste liniile electrice ale mijloacelor de transport în comun din Capitală, din cauza ninsorii.

La ora 11.30 se circula cu dificultate pe şosele precum Ştefan cel Mare, Calea Victorie sau Bulevardul Ion Mihalache din Capitală. În continuare, două semafoaare nu funcţionează. Este vorba de cel de la Charles de Gaulle şi de cel de la intersecţia Baba Novac cu Mihai Bravu.

Poliţiştii se aşteaptă la un nou vârf de trafic în jurul orei 16, atunci când bucureştenii se vor întoarce de la serviciu spre casă.

Circulaţia troleibuzelor pe Bulevardul Regina Elisabeta, la intersecţia cu Calea Victoriei, a fost blocată aproximativ două ore, după ce doi copaci au căzut pe liniile electrice de contact, iar din cauza ninsorii, în Capitala mijloacele de transport în comun ajung în staţii la intervale mai mari.

Purtătorul de cuvânt al RATB a declarat că echipele regiei, ADP şi ISU au intervenit pentru a remedia problemele cauzate de căderea copacilor pe liniile electrice de contact din zonele intersecţiilor Bulevardulul Regina Elisabeta cu Calea Victoriei şi cu strada Constantin Brezoianu. Troleibuzele care au traseu pe Bulevardul Regina Elisabeta sunt 92, 85, 70, 66 şi 91.

Întrebată dacă ar putea fi suplimentat numărul mijloacelor de transport în comun, Brânduşa Raeceanu a precizat că dacă va continua să ningă viscolit şi numărul celor care merg cu mijloacele RATB va creşte ar putea fi luată în calcul o astfel de măsură.

Şi linia de tramvai 27 a fost blocată. „Pe Bulevardul Camil Ressu în zona Ilioara, tramvaiele 27 sunt blocate din cauza unei defect apărut la motorul tramvaiului. Pe parcursul nopţii, angajaţii au intervenit pentru curăţarea liniilor de tramvaie„, a spus Brânduşa.

Probleme au fost şi pe linia tramvaiului 41, din cauza unei defecţiuni apărute la un tramvai care se afla la intersecţia dintre Bulevardul Mareşal Averescu şi Mărăşti. Echipele de intervenţie au remediat problema, traficul pe linia 41 fiind reluat.

Şi în cartierul Crângaşi un copac s-a prăbuşit cub greutatea zăpezii. Pomul a căzut peste o maşină. Proprietarul nu va fi despăgubit decât dacă avea o asigurare CASCO.

Magdalena Iuga, director Utilităţi Publice la Primăria Capitalei, a declarat că până la ora 7 s-a acţionat în regim de urgenţă.

Am intervenit la ora 22 cu antiderapant şi de la 23 cu pluguri. Până la ora 7 s-a acţionat pe urgenţă, după ora 7 s-a trecut pe artere şi se acţionează cu 2 utilaje. Avem 600 de utilaje pregătite pentru aceste condiţii. Până după-amiază se va acţiona pe artere secundare, iar pe perioada serii şi a nopţii intervenim iar pe străzile principale„, a precizat Magdalena Iuga.

Metrorex suplimentează trenuri pentru călători

În vederea preluării în totalitate a cererii sporite de transport cu metroul ca urmare a condiţiilor meteo nefavorabile în zona Municipiului Bucureşti, administraţia Metrorex a dispus măsuri pentru suplimentarea numărului de trenuri în circulaţie cu trenuri din flota de rezervă.

Asfel, pe liniile 1 (Republica – Gara de Nord 1 – Dristor 2), 3 (Anghel Saligny – Eroilor – Preciziei), şi 4 (Gara de Nord 2 – Parc Bazilescu) trenurile vor circula la intervale orare reduse corespunzător vârfului de sarcină de 3 minute, pe tot parcursul zilei, iar pe linia 2 (Berceni – Pipera) trenurile se vor succeda de asemenea la intervale de 3 – 6 minute.

Pentru preluarea cererii suplimentare, pe distanţa Crângaşi – Gara de Nord 1 – Piaţa Victoriei 2 – Dristor 2 a fost introdus un tren suplimentar care va circula pe tot parcursul zilei de azi si a zilelor urmatoare.

În condiţiile unor fluxuri mari de călători vor fi introduse în circulaţie trenuri suplimentare din parcul de rezervă.