Căpitanul naţionalei României, înainte de EURO 2016: N-ar trebui să ne temem de nimic la turneul final

"Noi putem face lucruri importante la Euro și nu ar trebui să ne temem de nimic", a declarat căpitanul naționalei de fotbal a României, Răzvan Raț, care pe 26 mai va împlini 35 de ani, într-un interviu acordat FRF TV.

24 mai 2016, 14:57
Căpitanul naţionalei României, înainte de EURO 2016: N-ar trebui să ne temem de nimic la turneul final

Răzvan Raț a dezvăluit că le spune coechipierilor săi că „la Euro nu e același lucru ca în calificări, orice se poate întâmpla„. El a adăugat: „Noi putem face lucruri importante la Euro și nu ar trebui să ne temem de nimic„.

Întrebat de ce are nevoie naționala pentru a ieși din grupe la EURO 2016, Raț a răspuns: „Ceea ce am făcut și până acum, ceea ce am făcut în calificări. Să fim un grup unit, să fim o echipă care e foarte unită și care poate să aducă surprize, totuși, la Euro„.  Raț a explicat care este obiectivul său a EURO 2016: „(…) Nu-mi doresc decât să facem lucruri importante și să ne oprim acolo unde-și doresc toți suporterii, înspre semifinale, înspre sferturi„. După meciul de deschidere, cu Franța, el și-ar dori ca presa să titreze „Un rezultat mare!”.

Internaționalul român este refăcut după o intervenție chirurgicală și a mărturisit că se simte „bine, foarte bine din punct de vedere fizic”. El a continuat: „Mă antrenez de foarte mult timp la capacitate normală. Și din punct de vedere moral, chiar dacă mulți pot crede că nu stau bine, pentru ca am retrogradat cu echipa (Rayo Vallecano — n.r), eu cred că le pot separa. Acum sunt concentrat doar pe ce se întâmplă la echipa națională„.

Citerşte şi Totul despre UEFA Euro 2016 in doua carti care nu trebuie sa iti lipseasca

Întrebat care este secretul longevității sale la nivel înalt, Raț a spus: „Cred că profesionalismul, acesta e singurul cuvânt. Am încercat să îmi fac treaba cât mai bine, să fiu cât mai profesionist. Acesta este secretul până la urmă„. Despre tinerii componenți ai naționalei, fundașul a spus: „Sunt jucători tineri care sunt prezenți la echipa națională și care sunt într-o formă bună, au demonstrat-o și în meciurile trecute. Nu vreau sa dau nume. Eu cred că toți tinerii aflați acum la echipa națională merita să fie aici și este foarte important pentru ei să fie constanți și să revină aici la fiecare meci„.

Raț a comentat faptul că România a avut cea mai bună apărare din preliminarii, doar două goluri primite: „Cred că nu este vorba doar de defensivă, acolo joacă toți cei care compun echipa. Nu sunt doar cei patru din spate plus cei doi din fața lor sau unul. Participă toți la faza de apărare și asta e foarte important. Pentru că, la momentul acesta, în fotbalul mare, dacă nu participă toți jucătorii la faza defensivă se cunoaște„.