Câți bani sunt dispuși bucureștenii să plătească pentru o locuință nouă

Bucureștenii care doresc să-și cumpere o locuință nouă în Capitală sunt dispuși să plătească în jur de 60.000 euro.

RomaniaTV.net
27 feb. 2012, 09:11
Câți bani sunt dispuși bucureștenii să plătească pentru o locuință nouă

Bugetul pe care un potențial cumpărător din București îl alocă pentru o locuință într-un ansambu rezidențial nou, cei mai mulți, peste 50%, au prevăzut între 40.000 și 80.000 euro. 20 % din această piață însă trec peste această medie și alocă peste 80.000 euro pentru o locuință nouă, potrivit datelor colectate de portalul Proiecte.biz.

Comparativ cu 2009, situația nu s-a schimbat foarte mult referitor la buget. Deși proporțiile sunt similare, se observă să sunt mai mulți potențiali cumpărători pe segmentul 60.000 – 80.000 euro. Procentul a crescut astfel de la 22,9% în urmă cu trei ani, la 28% în 2012.

Cele mai multe persoane aflate în căutarea unei locuințe în cadrul unui proiect rezidențial nou se îndreaptă spre apartamentele de două camere, peste 40% dintre acestea intrând în această categorie. În clasament, la distanță însă, urmează garsonierele, cu 28% din totalul căutărilor, și apartamentele de trei camere, cu 22%. Fiind și cel mai scump tip de apartament, aria căutărilor pentru apartamentele de 4 camere se restrânge la aproximativ 1%, potrivit datelor obținute de portalul Proiecte.biz. În plus, 8% dintre cei care sunt interesați de achiziția de locuințe noi se orientează spre case sau vile.

Față de 2009, oamenii s-au orientat către unități mai mici, la costuri mai mici. Căutările potențialilor cumpărători interesați de case sau vile au scăzut de la aproximativ 24%, cât era în 2009, la 8%. Observăm și că, în urmă cu trei ani, în topul căutărilor cumpărătorilor pe locul doi după apartamentele de două camere se plasau apartamentele de trei camere (29,3%) și abia apoi garsonierele (17,1%).

O majoritate covârșitoare, peste 90% dintre persoanele aflate în căutarea unei locuințe inclusă într-un proiect rezidențial nou, își dorește ca noul imobil să se afle în oraș. Avantaje precum amplasarea într-o zonă mai puțin circulată sau apropierea de natură nu cântăresc atât de mult, locuințele aflate în oraș dominând clar în topul preferințelor.

Proiecte.biz este portalul imobiliar dedicat proiectelor noi de pe segmentul rezidențial, proiecte aflate în plin proces de vânzare, în toate zonele Bucureștiului. Portalul funcționează sub forma unei regii online de vânzări imobiliare, dezvoltate de AgențieNET începând cu 2007. În prezent, deține în portofoliu aproximativ 70 de proiecte imobiliare noi


loading...