Capsula Dragon s-a desprins de Staţia Spaţială Internaţională şi a revenit pe Pământ FOTO

Capsula cargou fără echipaj uman Dragon, aparţinând companiei private americane SpaceX, s-a desprins marţi de Staţia Spaţială Internaţională (ISS) şi a revenit pe Pământ, conform unui comunicat al Agenţiei Spaţiale Americane.

RomaniaTV.net
26 mart. 2013, 15:48

Capsula Dragon s-a desprins din portul de andocare al ISS cu ajutorul braţului robotizat al staţiei orbitale, braţ manevrat de membrii echipajului orbital, la ora 10:56 GMT, de la distanţa de 344 de kilometri, în timp ce ISS se afla deasupra Australiei, conform unui material difuzat în direct de televiziunea NASA.

Motoarele auxiliare ale capsulei au fost pornite la ora 15:40 GMT, odată ce aceasta se va afla la suficientă distanţă de ISS pentru a putea începe coborârea. Dragon a amerizat susţinută de paraşute în oceanul Pacific, la 400 de kilometri distanţă de coasta Mexicului, la ora 16:34 GMT, conform NASA.

Prin această aterizare se încheie o misiune de trei săptămâni a capsulei Dragon, care a transportat la bordul ISS 544 de kilograme de materiale destinate experimentelor ştiinţifice şi de provizii.

Aceasta este cea de-a doua misiune de aprovizionare a ISS susţinută de compania privată SpaceX, şi cel de-al treilea zbor al capsulei Dragon spre ISS.