Capsula pentru sinucidere a fost legalizată în Elveţia. Decesul are loc în mai puţin de un minut, iar persoana se simte uşor euforică înainte să-şi piardă cunoştinţa

O capsulă în formă de sicriu, care permite ocupanților să se sinucidă, a fost legalizată în Elveția. În acest moment, în această ţară este folosit pentobarbitalul de sodiu lichid pentru persoanele care doresc să se sinucidă asistat medical.

06 dec. 2021, 22:01
Capsula pentru sinucidere a fost legalizată în Elveţia. Decesul are loc în mai puţin de un minut, iar persoana se simte uşor euforică înainte să-şi piardă cunoştinţa

Capsula Sarco poate fi acționată din interior – probabil doar clipind dacă persoana suferă de paralizie – și funcționează prin reducerea nivelului de oxigen din capsulă sub un nivel critic. Sarco oferă o abordare diferită pentru o moarte pașnică, fără a fi nevoie de substanțe controlate, spun creatorii ei din Elveţia.

Procesul durează mai puțin de un minut, iar moartea are loc prin hipoxie, care permite unei persoane să moară relativ pașnic și fără durere, scrie swissinfo.ch.

Capsula se află pe un echipament care va inunda interiorul cu azot, reducând rapid nivelul de oxigen la 1% de la 21%, în aproximativ 30 de secunde. Persoana se va simți puțin dezorientată și se poate simți ușor euforică înainte de a-și pierde cunoștința.

Citeşte şi Virgil Abloh a murit. Creatorul colecţiilor pentru bărbaţi Louis Vuitton, răpus de o boală necruţătoare

Sarco – prescurtare de la sarcofag – este conceput pentru a fi remorcat într-o locație după preferințele utilizatorilor, cum ar fi „un cadru idilic în aer liber, iar apoi capsula biodegradabilă se poate desprinde de la bază pentru a servi drept sicriu”, după cum spune creatorul ei, medicul Philip Nitschke.

Sinuciderea asistată este legală în Elveţia și aproximativ 1.300 de persoane au apelat anul trecut la serviciile organizațiilor de eutanasie Dignitas și Exit. Ambele firme folosesc un medicament barbituric lichid ingerabil pentru a induce o comă profundă în două până la cinci minute, urmată de moarte.

Citeşte şi Românii nu mai au încredere în sistemul medical din ţară. A explodat numărul celor care se tratează peste graniţe