Virgil Abloh a murit. Creatorul colecţiilor pentru bărbaţi Louis Vuitton, răpus de o boală necruţătoare

E doliu în lumea modei în Statele Unite. Designerul Virgil Abloh, creator al colecţiilor pentru bărbaţi Louis Vuitton, s-a stins din viaţă, la vârsta de 41 de ani.

29 nov. 2021, 09:01
Virgil Abloh a murit. Creatorul colecţiilor pentru bărbaţi Louis Vuitton, răpus de o boală necruţătoare

Consider un star al generaţiei milennials şi rege al streetwear-ului de lux, designerul american Virgil Abloh a murit duminică de cancer. Vestea decesului a fost făcută publică de grupul LVMH, compania-mamă din care face parte Casa Vuitton.

Virgil Abloh a fost primul mare designer de culoare recunoscut pe scena internaţională a modei, angajat în promovarea culturii afro-americane. Fan al muzicii hip-hop, stilistul a obţinut în 2018 una din cele mai râvnite poziţii din lumea modei în cadrul brandului LVMH, numărul unu mondial în sectorul de lux, notează agenţia AFP, citată de Agerpres.

„Grupul LVMH, Casa Louis Vuitton şi Off-White au durerea imensă de a anunţa dispariţia lui Virgil Abloh, răpus duminică, 28 noiembrie, de un cancer cu care se lupta de câţiva ani”, a scris LVMH pe contul său de Twitter.

Virgil Abloh a murit, la vârsta de 41 de ani. Boala rară cu care s-a luptat mai mulţi ani

Fiu de imigranţi din Ghana, Virgil Abloh era căsătorit şi tatăl a doi copii. Designerul se lupta de boi ani cu o formă rară de cancer.

„A ales să ducă lupta în privat după diagnosticul din 2019” de angiosarcom cardiac, o tumoare malignă rară localizată în inimă, a explicat familia sa într-o postare pe contul de Instagram al designerului.

De asemenea, apropiaţii spun că stilistul a fost supus „multor tratamente dificile”.

Citeşte şi: Nicușor Dan vrea discuții cu ministrul Finanțelor pe tema banilor din Capitală. Câciu, răspuns tăios: Eu aș fi preferat să mă sunați. Ați preferat marketingul!

Virgil Abloh s-a născut pe 30 septembrie 1980 în Statele Unite, în Rockford, statul Illinois.

Fan al muzicii hip-hop, Virgil Abloh a început să lucreze ca DJ în liceu, înainte de a absolvi inginerie civilă la Universitatea din Wisconsin şi arhitectură la Institutul de Tehnologie din Illinois. La începutul anilor 2000 a devenit consultant artistic pentru Kanye West, sfătuindu-l pe acesta în special cu privire la coperta albumelor sale şi la scenografiile concertelor.

Rege al ţinutelor stradale de lux, Virgil Abloh s-a impus în câţiva ani drept unul din cei mai cool designeri în rândul publicului generaţiei sale.

Răsplătit de mai multe ori pentru munca sa, i-a fost decernat, printre altele, prestigiosul premiu „Urban Luxe” în cadrul ediţiilor British Fashion Awards din 2017 şi 2018.

Colecţia sa din ianuarie 2021 pentru Louis Vuitton a fost prezentată în cadrul Săptămânii modei virtuale de la Paris de rapperi americani într-un performance anti-rasist şi anti-homofob.

Citeşte şi: Iarna îşi intră în drepturi. Alertă cod galben de ninsori şi viscol în 10 judeţe