Capsule de dormit cu încălzire şi panouri solare pentru oamenii străzii din Germania. Cum arată adăposturile futuriste

Mai multe "capsule" futuriste de dormit au fost instalate în parcurile din oraşul german Ulm pentru a veni în sprijinul oamenilor străzii pe timpul iernii. Adăposturile sunt impermeabile, rezistente la vânt şi sunt dotate chiar şi cu panouri solare.

23 ian. 2021, 00:10

Autorităţile din Ulm au instalat începând din 8 ianuarie capsule de dormit cu încălzire şi panouri solare pentru oamenii străzii. Construite din lemn şi oţel, acestea pot găzdui până la două persoane şi protejează împotriva vântului, frigului şi umidităţii.

„Cuiburile ulmer”, aşa cum au fost denumite, au fost instalate în parcuri şi în alte locuri din oraş care sunt frecventate de oamenii fără adăpost, a declarat un purtător de cuvânt al municipalităţii din Ulm, un oraş situat la 120 de kilometri vest de Munchen, conform Daily Mail.

Capsule de dormit cu încălzire şi panouri solare pentru oamenii străzii din Germania. Cum sunt întreţinute

Pentru a asigura confidenţialitatea, nu au fost instalate camere video în interiorul capsulelor. Deschiderea uşilor declanşează, însă, un senzor de mişcare care alertează asistenţii sociali. Aceştia se asigură că aceste adăposturi pot fi curăţate după utilizare.

De asemenea, capsulele sunt dotate cu panouri solare şi sunt conectate la o reţea radio, ceea ce le permite ocupanţilor să comunice fără să aibă nevoie de reţelele mobile.

Creatorii acestor cuiburi spun că au recurs la această soluţie pentru a veni în sprijinul oamenilor care nu pot accesa adăposturile sociale obişnuite, fie din cauza factorilor psihologici, fie pentru că au un animal de companie.

Flaco Pross, cel care a conceput capsula, a explicat că oamenii nu trebuie să completeze niciun fel de documente pentru a putea folosi acest tip de adăpost.

Membrii asociaţiei caritabile Ulm-Alb-Donau sunt cei care gestionează adceste adăposturi şi se asigură că pot fi folosite de oamenii sărmani care au nevoie de ele. În cazul în care capsulele sunt distruse în timpul nopţii, membrii asociaţiei intervin a doua zi pentru a face reparaţiile necesare.

Citeşte şi: Primul deces din România după vaccinarea anti-Covid. Explicaţiile autorităţilor