Captură de aproape patru tone de cocaină la Constanţa. Trei traficanţi au fost trimişi în judecată

Suspecţii, doi bărbaţi şi o femeie, aduceau drogurile din Brazilia în containere încărcate cu cherestea. Ei au fost prinşi de procurorii din Constanţa când încercau să introducă marfa pe piaţa din România. Oamenii sunt recidivişti. Ei au fost condamnaţi la închisoare, la prima instanţă, în urmă cu un an de Tribunalul Constanţa pentru că au încercat să aducă prin port peste 1.000 de kilograme de cocaină.

RomaniaTV.net
27 dec. 2011, 13:07
Captură de aproape patru tone de cocaină la Constanţa. Trei traficanţi au fost trimişi în judecată

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Cano- Alvarez Antonio, Cioroabă Ramona- Elena şi Chiribău Adrian – Vasile.

Cei trei au procurat cantitatea de aproximativ 3.800 de kilograme de cocaină, droguri de mare risc provenind din Brazilia şi au încercat să introducă drogurile în România, disimulate în containere încărcate cu cherestea.

Ei au fost arestaţi la 26 martie 2009, atunci când procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv.

Valoarea drogurilor este de aproximativ 400 de milioane euro.

Cauza a fost trimisă spre soluţionare Tribunalului Constanţa.

În fapt, s-a reţinut că inculpaţii au introdus în ţară două containere cu material lemnos provenind din Brazilia, în care se afla disimulată cantitatea de 1.204 kilograme de cocaină de puritate peste 90%, având o valoarea de piaţă de 100 milioane Euro„, se arată într-un comunicat emis DIICOT.

La data de 8 decembrie 2010, Tribunalul Constanţa, în primă instanţă, a dispus condamnarea inculpaţilor, astfel: Cano Alvarez Antonio la pedeapsa de 24 ani închisoare, Cioroabă Ramona Elena, la pedeapsa de 22 ani şi 6 luni închisoare, iar Chiribău Adrian la pedeapsa de 22 ani şi 4 luni închisoare.