Captură impresionantă de ţigări de contrabandă la Moreni

Prejudiciul produs statului român prin distribuirea pe piaţă a ţigărilor provenite din Republica Moldova şi neachitarea contravalorii accizelor se ridică la peste 200.000 de lei.

RomaniaTV.net
17 nov. 2011, 18:49
Captură impresionantă de ţigări de contrabandă la Moreni

Un tânăr din Republica Moldova a fost reţinut după ce asupra sa au fost găsite 624.000 de pachete cu ţigări de contrabandă. Infractorul a fost reţinut de reprezentanţii Poliţiei Dâmboviţa la Moreni, după ce nu a putut prezenta documente pentru cantitatea de ţigări descoperită în autoutilitara pe care o conducea.

Ţigările au fost confiscate pentru continuarea cercetprilor. Prejudiciul estimat calculând accizele aferente este de 203.000 de lei, potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Dâmboviţa, Raluca Trandafir.

Şoferul moldovean a fost reţinut pentru 24 de ore, iar joi va fi dus în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă. „În acest caz a fost întocmit dosar penal pentru contrabandă şi deţinere de produse accizabile în afara antrepozitului fiscal autorizat sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării fără a fi marcate”, a explicat reprezentanta Poliţiei Dâmboviţa.