Captură record în Portul Constanţa. Vezi ce au confiscat poliţiştii cu doar câteva zile înainte de Crăciun

Poliţişti de frontieră și vameșii din Portul Constanța Sud - Agigea au confiscat, în cursul acestei săptămâni, peste 10.000 de jucării şi alte articole diverse, produse contrafăcute sau nedeclarate organelor vamale, cu o valoare totală de piață de aproape un milion de lei.

RomaniaTV.net
21 dec. 2013, 13:34
Captură record în Portul Constanţa. Vezi ce au confiscat poliţiştii cu doar câteva zile înainte de Crăciun

În perioada 16 – 21 decembrie au fost verificate, la rampa existentă în Portul Constanța Sud, patru containere sosite din China pe adresa unor societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti, Ilfov și Oradea.

Potrivit Mediafax, în urma controlului, au fost descoperite peste 8.500 de jucării susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de piață de aproximativ 805.000 de lei la prețul produselor originale. De asemenea, au mai fost găsite 2.250 de articole de lenjerie intimă pentru femei, ce nu fuseseră declarate organelor vamale, cu o valoare de aproximativ 120.000 de lei.

Marfa contrafăcută şi cea nedeclarată a fost confiscată de către lucrătorii vamali, iar poliţiştii de frontieră le-au întocmit administratorilor societăţilor comerciale dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, respectiv folosire de acte nereale faţă de autoritatea vamală.