„Caracatița” lui George Soros, deconspirată în presa din SUA. Cum ar stabili miliardarul ce este „fake news” și ce e „corect”

New York Post a prezintă într-un articol exploziv despre rețeaua de influență a lui George Soros, din social media. Potrivit jurnaliștilor americani, miliardarul este implicat de cenzurarea anumitor informații, care deranjează o anumită tabără politică. Presupusele instrumente au fost dezvăluite de cunoscuta publicație.

28 ian. 2023, 15:51
„Caracatița” lui George Soros, deconspirată în presa din SUA. Cum ar stabili miliardarul ce este „fake news” și ce e „corect”

New York Post susține că a scos la suprafață rețeaua de propagandă a lui George Soros, din mediul online. Miliardarul american finanțează mai multe proiecte de „verificare a informațiilor”, pentru a stabili ce informații sunt corecte și care sunt false – fake news.

Cum ar proceda cenzorii lui Soros? Potrivit materialului publicat în presa mainstream din SUA – „Cum finanțează George Soros ‘verificatorii de informații’ pentru a reduce la tăcere dizidenții”, celebrul afacerist a fondat în 2021, alături de Reid Hoffman (co-fondatorul LinkedIn), o adevărată „caracatiță” pentru „a combate dezinformarea”, numită „Good Information Inc”.

Controversatul miliardar și colaboratorii săi au utilizat aceste unelte pentru a cenzura opiniile care nu convin „stângii”. Mai mult, în 2022, organizația „Leadership Conferente on Civil and Human Rights”, finanțată de american, a transmis șefilor marilor companii tech să acționeze ferm pentru a combate „dezinformarea la vot” și pentru a preveni „subminarea democrației”.

 

George Soros, băgat în corzi de New York Post

 

Pe lângă asociația menționată, alte 11 ar fi primit finanțare, în total peste 30 de milioane de dolari, în doar patru ani de zile. Din cele 11 organizații aprobate de Facebook, cu activitate în special în Europa Centrală și de Est, opt sunt finanțate de George Soros, menționează New York Post. De-a lungul timpului, acestea au atacat constant în special publicațiile conservatoare.

În proiecte de „verificare a informațiilor” ar fi fost implicat și Bill Gates. Unul dintre ele se numește Fact-Checking Network (IFCN), lansat în 2015, cu finanțare de la National Endowment for Democracy, Google, Facebook și Fundația Bill și Melinda Gates, respectiv Fundațiile Pentru o Societate Deschisă ale lui George Soroș.

Astfel, din „caracatița” lui George Soros, „de verificare a informațiilor”, s-ar număra Associated Press, FactCheck.org, The Dispatch, The Washington Post și Politifact.

Prin astfel de strategii a fost cenzurat și cazul „Laptopul lui Hunter Biden”, care ar fi conținut informații compromițătoare despre familia actualului președinte al SUA, mai precizează sursa citată.

Puterea informațiilor ar fi mai importantă ca niciodată, în contextul în care în ultimii ani, omenirea s-a lovit de multiple probleme, de la criza COVID și criză economică, până la războiul din Ucraina, despre care Soros spune că este „începutul celui de-Al Treilea Război Mondial”.