George Soros prevesteşte apocalipsa: „Atacul Rusiei asupra Ucrainei a marcat începutul celui de-al treilea război mondial”

Potrivit miliardarului George Soros, "Vladimir Putin a decis să pedepsească Ucraina pentru rezistența sa și a început să acționeze fără frâne".

12 mart. 2022, 18:41
George Soros prevesteşte apocalipsa: „Atacul Rusiei asupra Ucrainei a marcat începutul celui de-al treilea război mondial”

Atacul Rusiei asupra Ucrainei, început în data de 24 februarie, a marcat începutul celui de-Al Treilea Război Mondial, afirmă George Soros într-un articol publicat de  Project Syndicate.

Potrivit miliardarului, acest război ar putea distruge civilizația noastră. El mai subliniază că, înainte de invazie, președintele rus Vladimir Putin și președintele chinez Xi Jinping au semnat un document major prin care anunță un parteneriat strâns între cele două țări. „Am fost surprins că Xi i-a dat în mod clar lui Putin undă verde pentru a invada și a declanşa războiul împotriva Ucrainei„, a scris Soros.

Vladimir Putin, cu sprijinul lui Xi, și-a urmărit visul vieții cu o cruzime incredibilă. Putin va împlini în curând 70 de ani și simte că, dacă vrea să lase o amprentă în istoria Rusiei, trebuie să acționeze acum sau niciodată„, mai comentează miliardarul.

Potrivit lui Soros, Putin intenționează să devină țar al Rusiei și, „a pierdut în mod clar legătura cu realitatea„.

Nu-l cunosc personal pe Putin, dar îi urmăresc ascensiunea foarte îndeaproape și știu că este nemiloasă. A transformat capitala cecenă Groznîi în ruine, iar acum amenință că va face același lucru cu capitala ucraineană Kiev„, a mai scris filantropul.

Citeşte şi Ruşii bombardează fără discernământ. Au aruncat un aer un depou de tramvaie din Harkov, dezastrul e total GALERIE FОTО

Potrivit lui Soros, Putin se aștepta ca ucrainenii vorbitori de limbă rusă să-i întâmpine pe soldații ruși cu brațele deschise, dar s-a înșelat.  „El a decis să pedepsească Ucraina pentru rezistență și a început să acționeze fără frâne. A aruncat întreaga armată rusă în luptă și ignoră orice reguli de război„, a mai spus Soros.

Potrivit acestuia, este posibil ca Rusia să piardă acest război, întrucât partenerii occidentali furnizează Ucrainei arme de apărare. „Între timp, Xi pare să fi realizat că Putin a eșuat… Xi i-a sunat pe președintele francez Emmanuel Macron și pe cancelarul german Olaf Scholz și a spus că sprijină eforturile lor de menținere a păcii. El vrea reținere maximă în acest război pentru a preveni o criză umanitară. Nu este nicio garanție că Putin va ceda dorințelor lui Xi. Nu putem decât să sperăm că Putin și Xi vor fi înlăturați de la putere înainte de a ne distruge civilizația„, a mai afirmat Soros.

Citeşte şi Zelenski face bilanţul crunt al războiului: „1.300 de militari ucraineni au murit în război. Numărul soldaţilor ruşi ucişi este de zece ori mai mare”