Caracatiţele şi homarii au sentimente şi trebuie să fie protejate prin lege, susţine un grup de parlamentari britanici

Caracatiţele şi homarii au sentimente, iar acest aspect este suficient pentru ca aceste vieţuitoare să fie protejate prin lege, sunt de părere parlamentarii britanici din Partidul Conservator.

18 iun. 2021, 23:42
Caracatiţele şi homarii au sentimente şi trebuie să fie protejate prin lege, susţine un grup de parlamentari britanici

Caracatiţele şi homarii au sentimente. Fundaţia Conservative Animal Welfare (CAWF), la a cărei conducere se află, printre alţii, soţia premierului Boris Johnson, Carrie, şi ministrul Mediului, Zac Goldsmith, a avut întâlniri cu membrii Guvernului pentru a le cere să recunoască faptul că nevertebratele au sentimente. Proiectul de lege care prevede că peştii şi alte vertebrate simt durere şi ar trebui să fie protejate pe cât posibil de suferinţă se află în prezent în dezbatere în Camera Lorzilor, scrie The Guardian.

Citeste si Vipera de stepă, identificată în apropierea Vulcanilor Noroioşi. Este cea mai rară viperă din România

Anual, sunt prinse peste 420 de milioane de cefalopode şi de crustacee de către pescari, adică 73,600 de tone de crustacee şi 12,100 de tone de cefalopode, arată un raport al CAWF. Raportul arată că aceste vieţuitoare sunt discriminate în legislaţie deoarece „structura lor neurologică diferă de a noastră”.

Caracatiţele şi homarii au sentimente în pofida diferenţei dintre anatomia acestora şi anatomia oamenilor

Argumentele împotriva sensibilităţii crustaceelor şi cefalopodelor se axează pe diferenţele dintre anatomia acestor animale şi anatomia umană. Totuşi, această gândire nu cuprinde ce înseamnă pentru un animal să aibă sensibilităţi. Fără îndoială, crustaceele şi cefalopodele văd lumea în moduri extrem de diferite faţă de noi. Ceea ce contează însă este dacă experiemţa lor implică şi experienţa conştientă a plăcerii şi a durerii. Noi credem că sunt suficiente dovezi că aceste animale simt plăcere şi durere”, se precizează în raport.

În raport sunt amintite studii care demonstrează faptul că aceste vieţuitoare ştiu cum să îi evite pe prădători şi că unele nevertebrate mai inteligente pot distinge între durere şi evitarea prădătorului, între durere şi un mediu nedorit şi între durere şi hrănire.

Noua legislaţie britanică referitoare la Binele Animalelor presupune că orice nouă politică guvernamentală va trebui să ţină cont de faptul că animalele vertebrate manifestă sentimente. Acest lucru va fi decis de o comisie formată din experţi în animale.

Citeste si Panică într-o instituţie din Orşova. O viperă veninoasă a pătruns în birou