Panică într-o instituţie din Orşova. O viperă veninoasă a pătruns în birou

Panică într-o instituţie din Orşova. Angajaţii au fost în stare de şoc când au aflat că o viperă de 20 de centimetri a stat ascunsă sub lambriul de pe un perete. Jandarmii au îndepărtat vipera, care a fost apoi eliberată în habitatul natural.

12 mai 2021, 13:01
Panică într-o instituţie din Orşova. O viperă veninoasă a pătruns în birou
O viperă de 20 de centimetri a stat ascunsă sub lambriul de pe un perete

Panică într-o instituţie din Orşova. „Interacţiunea cu şerpii sau viperele este un real pericol în sezonul cald, iar posibilitatea de a le întâlni apare în cele mai nebănuite locuri. În cursul zilei de ieri (marţi – n.r.), jandarmii au fost solicitaţi să intervină în municipiul Orşova, deoarece funcţionarii unei instituţii au observat o viperă ascunsă într-un birou”, anunţă Jandarmeria Mehedinţi.

Citeşte şi: Accident cumplit în Mehedinţi. Două persoane au murit şi una a fost dusă de urgenţă la spital – VIDEO

Panică într-o instituţie din Orşova

Ajunşi la adresa indicată, jandarmii au constatat că panica a fost produsă de o viperă, cu lungimea de aproximativ 20 cm, ascunsă sub lambriul de pe un perete.

Vipera a fost îndepărtată din acel loc şi ulterior, eliberată în habitatul natural. Le recomandăm cetăţenilor să nu încerce să îndepărteze singuri reptilele, ci să ne solicite sprijinul în astfel de situaţii”, conchid jandarmii din Mehedinţi, potrivit Mediafax.

Ce sunt viperele?

Viperele sunt un gen de șerpi veninoși din familia Viperidae, familie care cuprinde cca. 80 de specii răspândite în Eurasia și regiunile tropicale și subtropicale din Africa.

În general viperele au o lungime de la 20 de cm („Bitis peringueyi”) și pot ajunge până la 2.5 m („Lachesis muta”). Corpul șarpelui este lățit, având frecvent un desen ce seamănă cu litera „V” pe cap, care are o formă triunghiulară.

Spre deosebire de „Colubridae” (năpârcă) și „Elapidae”, au corpul acoperit cu solzi mici. Toate speciile din cadrul familiei sunt veninoase, veninul fiind produs de o glandă cu venin, otrava fiind injectată victimei prin doi dinți lungi situați pe maxilarul superior, fiind prevăzuți cu un canal.