Accident cu cinci maşini pe Autostrada Soarelui, spre Constanţa. Trafic îngreunat la km 83

Cinci maşini au fost implicate într-un accident în lanţ, duminică, pe autostrada Bucureşti-Constanţa, în zona localităţii Dâlga din judeţul Călăraşi. În urma carambolului, două persoane au fost rănite. Vineri, pe aceeaşi autostradă s-au produs mai multe accidente în care au fost distruse peste 50 de autoturisme.

18 iul. 2021, 10:40
Accident cu cinci maşini pe Autostrada Soarelui, spre Constanţa. Trafic îngreunat la km 83

UPDATE:

Circulaţia a fost reluată la kilometrul 83, în urma unui carambol cu cinci maşini pe Autostrada Soarelui, spre Constanţa. Cele cinci maşini avariate în accident au fost mutate pe banda de urgenţă, conform Centrului Infotrafic.

Nicio persoană nu a suferit vătămări pentru care să necesite transportul la spital.

Ştirea iniţială

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, la kilometrul 83+500 metri, pe Autostrada A2 pe sensul dinspre București către Constanța, în zona localității Dâlga, județul Călărași, cinci mașini au fost implicate într-o coliziune.

Carambol cu cinci maşini pe Autostrada Soarelui. Două persoane au fost rănite

În urma accidentului, două persoane au fost rănite. Victimele urmează să fie evaluate de către medicii de la ambulanţă pentru a se stabili dacă se impune transportul la spital.

Circulația se desfășoară prin dirijare, pe banda de urgență, la ora transmiterii acestei știri.

Citeşte şi: EXCLUSIV | Cum a fost aranjat concursul pentru postul de manager la Spitalul Universitar! Adriana Nica, fostul director, a fost exclusă fraudulos din competiție pentru o adeverinţă medicală. Pentru cine au fost făcute jocurile și cine a câștigat

Poliţiştii au făcut mai multe recomandări, având în vedere că vineri s-a produs pe această autostradă un accident în lanţ, soldat cu rănirea a 16 persoane.

Potrivit News.ro, 16 persoane, inclusiv cinci copii, au fost rănite, fiind transportate la spital, în urma unor accidente în lanţ cu 55 de autovehicule care s-au produs vineri în patru puncte apropiate de pe A2, în zona localităţii Medgidia, pe sensul către litoral.

Alţi opt oameni au primit îngrijiri la faţa locului. Accidentele au avut loc în condiţii de ceaţă pe autostrada A2.

Pe Autostrada Soarelui, pe sensul spre mare, sunt zece panouri electronice de informare. Toate sunt ale Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere și ar fi trebuit să îi informeze pe șoferi că pe șoseaua de viteză este ceață densă, conform Ştirileprotv. Vineri dimineața funcționau însă doar cinci și acestea au afișat numai mesaje clasice de atenție și conducere prudentă, fără să anunțe că vizibilitatea este redusă.

Panourile care funcționează ar fi trebuit să îi anunțe pe șoferi și despre producerea carambolului. Informația a fost însă afișată prea târziu.

Mesajul “ATENȚIE! CIRCULAȚIE ÎNGREUNATĂ KM183 ACCIDENT RUTIER” a început să fie afișat abia de la ora 08:55 – potrivit CNAIR – în condițiile în care carambolul a început în jurul orei 07:20.

Citeşte şi: Accident în lanţ cu peste 50 de maşini pe Autostrada Soarelui! 16 persoane, printre care șapte copii, transportate la spital. FOTO&VIDEO