Carambol cu şapte maşini pe Autostrada Soarelui. Trafic aglomerat pe A2 şi Valea Prahovei

Şapte maşini au fost implicate, luni, într-un accident rutier pe Autostrada Soarelui. Traficul rutier se desfăşoară îngreunat, iar coloanele de maşini se întind pe aproximativ 5 kilometri, anunţă Infotrafic. Aglomeraţie este şi pe Valea Prahovei.

RomaniaTV.net
17 aug. 2020, 10:21
Carambol cu şapte maşini pe Autostrada Soarelui. Trafic aglomerat pe A2 şi Valea Prahovei

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe autostrada A2 București-Constanța, pe sensul către litoral, la kilometrul 184 (loc. Medgidia, jud. Constanța), a avut loc o tamponare în care au fost implicate 7 autoturisme. Evenimentul nu s-a soldat cu victime, însă traficul se desfășoară îngreunat, fiind coloană în mișcare pe aproximativ 5 kilometri.

Se estimează ca circulația să se reia normal în 45 de minute.

Accidentul are loc după alte trei tamponări produse luni dimineaţă pe autostrada A2 București-Constanța, pe sensul către litoral, între loc. Dragos Vodă – Dragalina, jud. Călărași. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită. Toate autoturismele au fost scoase pe banda de urgență, însă s-a format coloană în mișcare, circulându-se cu viteză redusă pe o distanță de 10 kilometri.

 

TRAFIC INTENS PE DN 1 BUCUREȘTI-BRAȘOV

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, la această oră – 13:30, pe sensul de urcare al DN1 București-Brașov sunt înregistrate valori ridicate de trafic, fiind formată coloană în mișcare între kilometrii 100 – 107, între localitătile Breaza si Comarnic, județul Prahova, dar și pe Centura de Vest a orașului Ploiești.

De asemenea, aglomerație este și pe raza stațiunilor Bușteni, Azuga și Predeal, pe tronsonul kilometric 128-131 al DN1, pe sensul către Brașov. Iar pe sensul către București, traficul este intens pe tronsonul km 138 -131, de la limita cu jud. Brasov până în stațiunea Bușteni.

Polițiștii acționează în dispozitivul de siguranță rutieră pentru fluidizarea traficului pe raza tuturor stațiunilor montane de pe Valea Prahovei.

Pentru DN 1 București – Ploiești – Brașov, pot fi folosite ca alternative, pentru deplasarea autoturismelor, următoarele artere rutiere:

– București – Autostrada A3 – Ploiești – Cheia – DN 1A Brașov;

– București – A1 – Pitești – Câmpulung – DN 73 Râșnov;

– București – DN 71 – Târgoviște – DN 72A – Câmpulung – DN 73 Râșnov;

– București – Târgoviște – DN 71 Sinaia.

Poliţiştii recomandă conducătorilor auto să adapteze viteza la condiţiile de drum, să respecte indicaţiile poliţiştilor prezenţi la faţa locului pentru fluidizarea circulaţiei şi să manifeste o conduită preventivă în trafic.