Carantina a fost prelungită în Berceni și Clinceni. Raed Arafat a semnat ordinul

Comunele Berceni şi Clinceni din judeţul Ilfov rămân în carantină până după alegeri. Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a semnat ordinele de prelungire a măsuri pentru încă 7 zile.

04 dec. 2020, 16:13
Carantina a fost prelungită în Berceni și Clinceni. Raed Arafat a semnat ordinul

Carantina a fost prelungită în Berceni și Clinceni. Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a semnat ordinele prin care este prelungită încă 7 zile carantina în comunele Berceni și Clinceni din județul Ilfov. Carantina se menţine astfel până în seara zilei de 10 decembrie.

Citeşte şi: Carantina în municipiul Constanța, prelungită pentru încă 14 zile. Rata de infectare continuă să crească

„În urma emiterii Ordinelor Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, Secretar de Stat dr. Raed ARAFAT, începând cu data de 03.12.2020, ora 22:00, pentru o perioadă de 7 zile, măsura de carantinare zonală a fost prelungită în următoarele localități ilfovene:

Comuna Berceni
– Ordinul șefului DSU cu nr. 4660254 din 03.12.2020 privind instituirea măsurii de carantinare zonală pentru comuna Berceni, cu satul aparținător Berceni, județul Ilfov

Comuna Clinceni
Ordinul șefului DSU cu nr. 4660253 din 03.12.2020 privind instituirea măsurii de carantinare zonală pentru comuna Clinceni, cu satele aparținătoare Clinceni, Olteni și Ordoreanu, județul Ilfov.

Prelungirea măsurii de carantinare zonală a celor două localități ilfovene a fost propusă ca urmare a analizelor de risc zonă focar întocmite de către Direcția de Sănătate Publică Ilfov și a avizelor emise de către Institutului Național de Sănătate Publică, a anunţat Prefectura Ilfov.

Carantina a fost prelungită în Berceni și Clinceni. Conform datelor transmise de către DSP Ilfov, rata de incidență cumulată calculată la data de 03.12.2020 pentru ultimele 14 zile și numărul de cazuri confirmate cu infectare SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile înregistrate în localitățile carantinate se prezintă după cum urmează:

Comuna Berceni:
– rata de incidență 7.13/1000 locuitori

– din populația totală de 9.394 de locuitori, numărul de cazuri confirmate cu infectare SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile (fără cazuri din focare) a fost de 67 de persoane

Comuna Clinceni:
– rata de incidență 5.88/1000 locuitori

– din populația totală de 7.478 de locuitori, numărul de cazuri confirmate cu infectare SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile (fără cazuri din focare) a fost de 44 de persoane

 

Ludovic Orban a anunţat cum vor vota locuitorii localităţilor carantinate

Ludovic Orban a anunţat că locuitorii din oraşele sau comunele aflate în carantină vor putea merge la vot duminică fără să fie nevoie să completeze declaraţie pe propria răspundere.

„Orice cetăţean, chiar dacă e într-o localitate care e temporar în carantină are libertatea de a se duce la secţia de vot să voteze, fără să dea declaraţii”, a anunţat premierul.

 

Alegeri parlamentare 2020. Românii au libertate de circulaţie până la 1 noaptea în ziua votului

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a anunţat vineri noi măsuri pentru alegerile parlamentare 2020. Cetăţenii cu drept de vot vor avea libertate de mişcare până la 1 noaptea.

„Hotărârea CNSU a trecut şi în cadrul ei sunt două măsuri principale: una în privinţa pieţelor închise, care vor fi redeschise cu condiţia emiterii unui ordin comun al ministrului Sănătăţii, ANSVA şi ministrului Lucrărilor Publice în privinţa măsurilor de sănătate publică ce vor fi aplicate în interiorul pieţelor, iar a doua măsură este pentru ziua votului.

Pentru toţi cetăţenii cu drept de vot există libertate de mişcare între ora 5,00 dimineaţa în data de 6 decembrie şi ora 1.00 dimineaţa în data de 7 decembrie”, a anunţat secretarul de stat în MAI Raed Arafat, la începutul şedinţei de Guvern.


loading...