Carantina în municipiul Constanța, prelungită pentru încă 14 zile. Rata de infectare continuă să crească

Rata de infectare continuă să crească în Municipiul Constanţa în ciuda restricţiilor impuse de autorităţi. În aceste condiţii Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța, cu avizul INSP, a cerut prelungirea carantinei pentru alte 14 zile.

04 dec. 2020, 11:45
Carantina în municipiul Constanța, prelungită pentru încă 14 zile. Rata de infectare continuă să crească

Carantina în municipiul Constanța a fost prelungită de vineri pentru alte 14 zile după ce rata de infectare a ajuns joi  10,5 la mia de locuitori.

Carantina în municipiul Constanța a fost instituită la 20 noiembrie 2020, pentru 14 zile. Spre comparaţie, la instituirea carantinei în Constanţa incidența cazurilor era de 9,35 la mia de locuitori.

De zile bune, județul Constanța are cea mai mare rată de infectare din România. Joi, incidenţa COVID-19 la mia de locuitori în Constanţa era de 7,15.

 

Carantina în municipiul Constanța, prelungită. Ce reguli trebuie să respecte constănțenii

Constanţenii pot circula doar cu declarație pe propria răspundere, adeverință eliberată de angajator sau legitimație de serviciu.

În timpul carantinei, este permisă oficierea slujbelor religioase doar în afara bisericilor. Pentru evenimentele organizate în exterior se va respecta norma de 4 mp/persoană, cu respectarea regulilor de protecţie sanitară.

De asemenea, prefectul judeţului Constanţa a afirmat că va fi necesară adoptarea a noi măsuri de prevenţie, în continuare, pentru a monitoriza circulaţia populaţiei la limita zonei de carantină.

„Intenţionăm ca odată cu prelungirea carantinei în municipiul Constanţa să intensificăm şi controalele, filtrele şi legitimarea cetăţenilor de pe stradă. Marea parte a oamenilor s-au obişnuit să respecte aceste reguli, pe care nimeni nu le iubeşte şi nu le doreşte dar, din păcate, din cauza unei foarte mici părţi a populaţiei, va trebui să producem anumite inconveniente tuturor, pentru că un filtru rutier la ieşirea din Constanţa spre localitatea Valu lui Traian îi va întârzia pe toţi, nu doar pe cei care nu respectă regulile sau care nu au ce să caute acolo sau care nu şi-au completat declaraţia corect. Îmi pare rău pentru inconvenientele de acest gen, dar ele se vor produce pentru că aparent ne dorim neapărat să avem filtre care să blocheze circulaţia, astfel încât trebuie să înţelegem că trebuie să respectăm măsurile hotărâte”, a spus Silviu Coşa.

Prefectul a mai anunţat că deplasarea la secţiile de votare, duminică, se poate face fără completarea declaraţiei pe propria răspundere, în baza cărţii de identitate.