Carantină de 10 zile în toată ţara. Adunările publice sunt interzise!

Iran intră în carantină pentru 10 zile. Preşedintele a declarat că ţara a intrat în cel de-al patrulea val al pandemiei COVID-19

10 apr. 2021, 20:20
Carantină de 10 zile în toată ţara. Adunările publice sunt interzise!

Iran a impus sâmbătă o carantină de 10 zile în cea mai mare parte a ţării pentru a stopa cel de-al patrulea val de infectări cu SARS-CoV-2, informează Reuters.

Iranul a fost epicentrul pandemiei în Orientul Mijlociu. În februarie, a închis mai multe puncte de trecere cu Irak într-un efort de a stopa răspândirea variantei britanice. Efortul de vaccinare al ţării a fost, de asemenea, lent.

Cazurile de coronavirus din Iran au depăşit 2 milioane, 64.000 de decese şi o nouă medie zilnică de peste 20.000 de infectări în ultima săptămână, potrivit ministerului sănătăţii.

„Din păcate, astăzi am intrat într-un al patrulea val”, a spus preşedintele Hassan Rouhani. El a dat vina pe numărul mare de infectări cu varianta britanică a virusului în primul val al pandemiei, care s-a răspândit în Iran la începutul acestui an din Irakul vecin.

Alţi factori de infectare au inclus călătorii pe scară largă, nunţile şi petrecerile din perioada sărbătorilor de Anul Nou iranian care au avut loc pe 20 martie, a mai spus el.

Vaccinare în ritm accelerat. Peste 250.000 de doze zilnice administrate în Germania, Franţa şi Marea Britanie, în timp ce SUA a vaccinat deja 174 milioane de oameni
Afacerile, şcolile, teatrele şi facilităţile sportive au fost forţate să închidă, iar adunările sunt interzise în timpul sfintei luni de post a Ramadanului care începe miercuri

Cu o populaţie de 83 de milioane de locuitori, Iranul spera să asigure peste două milioane de vaccinuri până pe 20 martie pentru a imuniza în principal lucrătorii din domeniul Sănătăţii.

Cel puţin patru companii locale lucrează pentru vaccin, una în colaborare cu Cuba, care se aşteaptă să înceapă producţia în câteva luni.

Zeci de ţări şi-au vaccinat cetăţenii cu un ser care are eficienţă zero împotriva Covid, după prima doză. Inclusiv Moldova a comandat 400.000 de astfel de vaccinuri