Vaccinare în ritm accelerat. Peste 250.000 de doze zilnice administrate în Gerrmania, Franţa şi Marea Britanie, în timp ce SUA a vaccinat deja 174 milioane de oameni

Peste 10 milioane de oameni din Franţa au primit deja o primă doză de vaccin pentru COVID-19, obiectivul guvernului pentru acest număr fiind atins cu o săptămână înainte de termen.

09 apr. 2021, 12:03
Vaccinare în ritm accelerat. Peste 250.000 de doze zilnice administrate în Gerrmania, Franţa şi Marea Britanie, în timp ce SUA a vaccinat deja 174 milioane de oameni

Franţa speră că o campanie de vaccinare intensivă, alături de un lockdown de o lună impus de weekendul trecut la nivel naţional, vor ajuta la menţinerea sub control a ultimului val pandemic. Premierul Jean Castex le-a vorbit jurnaliştilor despre atingerea obiectivului de 10 milioane de persoane vaccinate cu prima doză după ce a vizitat un centru de vaccinare.

Franţa a avut în ultimele zile o medie de vaccinare de aproximativ 250.000 de doze zilnice, cu un vârf de 282.684 doze administrate pe data de 1 aprilie. Ritmuri impresionante de vaccinare au şi alte mari puteri europene, Germania administrând 258.832 de doze în urmă cu două zile, în timp ce Marea Britanie a vaccinat numai marţi 336.744 de persoane. România menţine un ritm constant de peste 50.000 de vaccinări zilnice.

Citeşte şi Bilanţ vaccinare 8 aprilie 2021: 57.000 de români s-au imunizat, 185 au suferit reacţii adverse

Campania de vaccinare împotriva noului coronavirus se desfăşoară într-un ritm accelerat în Statele Unite, unde aproximativ 20% dintre rezidenţi – circa 66 de milioane de persoane – au primit deja ambele doze ale unor vaccinuri anti-COVID-19, potrivit datelor publicate joi de Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC).

Circa 112 de milioane de americani – reprezentând cam o treime din populaţia ţării – au primit cel puţin o doză de vaccin. Campania de vaccinare împotriva noului coronavirus a început în Statele Unite la jumătatea lunii decembrie, potrivit Financial Times. În total, aproape 174 de milioane de doze au fost administrate în această ţară.

Citește și CEDO aruncă BOMBA: vaccinarea obligatorie este „necesară într-o societate democratică”. Reacţiile lui Valeriu Gheorghiţă şi Augustin Zegrean

Statele Unite folosesc vaccinurile Moderna şi Pfizer-BioNTech, care necesită două doze, precum şi vaccinul Johnson & Johnson, care este administrat într-o singură doză. Vaccinul Pfizer-BioNTech este autorizat pentru persoane de peste 16 ani, în timp ce vaccinurile Moderna şi Johnson & Johnson pot fi administrate doar persoanelor cu vârste de peste 18 ani.

Statele Unite au o populaţie de aproximativ 330 de milioane de locuitori.