Carantină de week-end în Timiş. Ce localităţi intră în scenariul roşu

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a dispus restricții suplimentare pentru mai multe localități din Timiș în urma creșterii ratei de infectare cu Covid-19.

21 sept. 2021, 12:23
Carantină de week-end în Timiş. Ce localităţi intră în scenariul roşu

Carantină de week-end în Timiş. Ce localităţi intră în scenariul roşu. Printre acestea se regăsesc Moșnița și Șag, unde de marți se aplică carantina de week-end, scrie tion.ro.

Carantină de week-end în Timiş. Ce localităţi intră în scenariul roşu

Luni, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, convocat de subprefectul Ovidiu Drăgănescu, a decis măsuri suplimentare anti-Covid pentru unele localități. La Becicherecu Mic, Moravița, Moșnița Nouă și Șag intră în vigoare carantina de noapte în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

„În cadrul ședinței de astăzi (luni, 20 septembrie – n.r.), UAT Becicherecu Mic, Moravița, Moșnița Nouă și Șag au fost trecute pe anexa 2, cuprinzând UAT-urile cu rata de infectare mai mare de 4/1000 de locuitori și mai mică de 7,5/1000 de locuitori. Totodată, municipiul Timișoara, orașele Buziaș, Jimbolia și UAT-urile Dudeștii Noi, Ghiroda, Pădureni, Parța, Sacoșu Turcesc au fost trecute pe anexa 3 cuprinzând UAT-urile cu rata de infectare mai mare de 3/1000 de locuitori și mai mică de 4/1000 de locuitori. Municipiul Lugoj, orașele Ciacova, Deta, Gătaia, Recaș și unitățile administrative-teritoriale Boldur, Birda, Brestovăț, Orțișoara, Peciu Nou, Remetea Mare, Sânmihaiu Român și Uivar au fost trecute pe anexa 4, cuprinzând UAT-urile cu rata de infectare mai mare de 2/1000 de locuitori și mai mică de 3/1000 de locuitori”, transmit reprezentanții Instituției Prefectului Timiș.

Cum scoţi certificatul de vaccinare dacă ţi-ai schimbat buletinul. Precizare de la CNCAV

Măsurile adoptate se vor aplica începând de miercuri, 21 septembrie. În funcție de rată, se aplică măsurile din HG 932 din 9 septembrie 2021. În plus, pentru localitățile unde rata este cuprinsă între pragul 3 și 6 există măsuri unde se aplică obligatoriu certificatul verde, la constatarea CJSU.