Cum scoţi certificatul de vaccinare dacă ţi-ai schimbat buletinul. Precizare de la CNCAV

Certificatul verde devine obligatoriu acolo unde incidența cazurilor de COVID-19 trece de 3 la mie. În acest scenariu, accesul la mai multe activități ar urma să se facă doar în baza certificatului verde, în baza unei hotărâri de guvern.

21 sept. 2021, 11:52
Cum scoţi certificatul de vaccinare dacă ţi-ai schimbat buletinul. Precizare de la CNCAV

Cum scoţi certificatul de vaccinare dacă ţi-ai schimbat buletinul. Precizare de la CNCAV. Conform hotărârii de guvern de săptămâna trecută, în județele / localitățile cu o incidență între 3 și 6 la mie, accesul la mai multe activtăți este permis doar în baza certificatului verde, care atestă că o persoană a fost vaccinată, are un test COVID-19 negativ sau a trecut prin boală în ultimele 6 luni. Certificatul verde COVID-19 va fi necesar pentru a putea intra în restaurante, localuri şi de a merge la evenimente publice şi private, concerte şi spectacole.

Cum scoţi certificatul de vaccinare dacă ţi-ai schimbat buletinul

Problema legată de schimbarea buletinului, care implica automat schimbarea seriei şi a numărului CI, dar şi a numelui în cazul căsătoriilor, a ajuns pe masa Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Capitala a ajuns la incidenţa 2.91. Ce spune ministrul Educaţiei despre formularele privind vaccinarea elevilor cu acordul părinţilor

„Persoanele in cauza trebuie sa solicite eliberarea certificatului digital la adresa [email protected] sau sa apeleze call center: 021. 414.44.25”, este răspunsul CNCAV, legat de actualizarea datelor din sistem în cazul persoanelor vaccinare pe alt nume sau cu o Carte de Identintate cu altă serie şi alt număr.