Carantina în Alba Iulia, prelungită pentru şapte zile. Măsura dispusă şi în alte două localităţi

Carantina în Alba Iulia nu a fost ridicată din 1 decembrie deoarece autorităţile au dispus prelungirea acestei măsuri cu încă şapte zile. Decizia este valabilă şi în municipiul Blaj, dar şi în comuna Ciugud, unde rata de infectare cu COVID-19 a rămas ridicată.

01 dec. 2020, 10:04
Carantina în Alba Iulia, prelungită pentru şapte zile. Măsura dispusă şi în alte două localităţi

Şase UAT-uri din Alba – municipiile Alba Iulia, Blaj şi Sebeş, oraşele Abrud şi Cugir şi comuna Ciugud – s-au aflat în carantină pentru 14 zile, începând din 17 noiembrie până în 30 noiembrie inclusiv.

Bâlbâieli privind carantina în Alba Iulia. Măsura nu a fost prelungită şi apoi revizuită

La propunerea Direcţiei de Sănătate Publică Alba, INSP a avizat duminică favorabil analizele de risc aferente acestor localităţi, cu excepţia Cugirului, unde incidenţa era de 6,50, pentru care a şi dispus măsura carantinării.

Astfel, CJSU Alba a decis luni neprelungirea carantinei începând din 1 Decembrie în Alba Iulia, Blaj, Sebeş, Abrud şi Ciugud, notează Agerpres.

Ulterior, INSP a recomandat revizuirea analizelor din localităţile cu incidenţă mare – Blaj – 10,01, Alba Iulia – 8,29, Ciugud – 10,72. Specialiştii DSP Alba au revizuit analizele.

„În urma acestor aspecte, INSP a formulat avize de ridicare carantină cu următoarele precizări: scopul carantinării nu şi-a atins scopul acumularea unui scor mai mare pentru criteriile majore, rata de infectare se menţine peste nivelul de alertă; presiunea pe sistemul de îngrijiri rămâne mare, gradul de ocupare al paturilor, atât pe secţiile ATI cât şi pe secţiile COVID depăşind peste 90%. Este preconizată o descreştere în următoarele zile, urmată apoi de reluarea unui trend ascendent; – reanalizarea în cadrul Centrului Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei Alba”, se arată în precizarea de presă transmisă marţi dimineaţă de Prefectura Alba.

Restricţii în mai multe localităţi din Alba din cauza COVID-19

Întrunit luni în şedinţă extraordinară, CJSU a aprobat unele măsuri restrictive pentru UAT-urile cu incidenţă crescută – Alba Iulia, Blaj, Sebeş, Ocna Mureş, Abrud, Teiuş, Almaşu Mare, Berghin, Câlnic, Ciugud, Crăciunelu de Jos, Gârda de Sus, Noşlac, Rimetea, Roşia Montană, Sâncel, Sântimbru, Săciori şi Şugag.

După câteva ore, CJSU Alba a votat  prelungirea cu şapte zile a măsurii de carantină în Alba Iulia, Blaj şi Ciugud.

„Această decizie de reanalizare are la bază inclusiv faptul că în municipiul Alba Iulia este preconizată o afluenţă mare de public ocazionată de sărbătorirea Zilei Naţionale a României, fapt ce ar reprezenta un element de risc suplimentar de infectare cu noul coronavirus atât pentru locuitorii UAT-urilor vizate cât şi pentru persoanele care vin din alte localităţi”, se subliniază în precizarea de presă.

De ce a fost prelungită carantina în Alba Iulia, Blaj şi Ciugud

CJSU Alba a votat prelungirea carantinei încă şapte zile în Alba Iulia, Blaj şi Ciugud pentru a proteja populaţia, a atenua impactul asupra sistemului sanitar, precum şi a continua trendul descendent înregistrat în perioada de carantină până la atingerea unui nivel de risc acceptabil, spun autorităţile.

Drept urmare, măsurile stabilite luni seara pentru Alba Iulia, Blaj şi Ciugud au fost revocate, fiind prelungită carantina cu 7 zile.

Citeşte şi: Ceremonie restrânsă la Arcul de Triumf de Ziua Națională a României. Președintele Iohannis decorează personalități din domeniul medical care au contribuit la gestionarea pandemiei


loading...