Carantină în Bistrița. Incidența cazurilor COVID a depășit pragul de 9 cazuri la mia de locuitori

Orașul Bistrița va intra în carantină de vineri dimineața, de la ora 05:00, a anunțat prefectura județului Bistrița-Năsăud. Incidența cazurilor COVID a ajuns la 9,1 la mia de locuitori.

18 nov. 2020, 15:49
Carantină în Bistrița. Incidența cazurilor COVID a depășit pragul de 9 cazuri la mia de locuitori

Carantină în Bistrița. Orașul va intra în carantină începând de vineri, ora 05:00. Decizia a fost luată având în vedere situația epidemiologică generată de coronavirus în municipiu, având ca rezultat o incidență a cazurilor de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2 de 9,1 la mia de locuitori.

Citește și: BILANŢ coronavirus 18 noiembrie. Un nou record de infectări COVID în 24 de ore. 1.174 pacienţi sunt internaţi la ATI

”Ordinul Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență privind instituirea carantinei zonale pentru Municipiul Bistrița a fost publicat în Monitorul Oficial Nr. 1095/18.11.2020”, a transmis Prefectura Bistrița-Năsăud.

Carantină în Bistrița. Conform ordinului, carantina se instituie pentru o perioadă de 14 zile. Circulația și staționare în spațiile publice este interiză, cu excepția motivelor bine justificate.

”Circulația și staționarea în spații publice a persoanelor sunt interzise, cu excepția motivelor bine justificate, preventate în prezentul ordin, pe baza declarației pe propria răspundere, legitimației de serviciu sau a adeverinței eliberate de angajator”, se arată în document.

Printre măsurile luate se numără interzicerea circulației persoanelor în grupuri mai mari de șase persoane care nu aparțin aceleiași familii, se permite oficierea slujbelor de înmormântare cu participarea a maximum opt persoane în interior, iar în exterior cu participarea a maximum 20 de persoane, se permite oficierea evenimentelor de stare civilă cu cel mult 10 participanți în interior sau 20 în exterior, dar sunt interzise evenimentele private sau activitățile restaurantelor, cafenelelor, inclusiv teraselor, atât în interior cât și în exteriorul clădirilor.

Carantină în Bistrița. Prefectura a anunţat modelul de declaraţie pe propria răspundere

Încă un municipiul urmează să intre în carantină în următoarele zile. Este vorba despre oraşul Bistriţa, unde incidenţa cazurilor de Covid-19 a ajuns la 9,01 la mie de locuitori fără focare, respectiv 9,83 cu focare. Prefectura Bistriţa-Năsăud a dat publicităţii modelul de declarație pe propria răspundere pentru circulația pe timp de zi.

Prefectura Bistriţa-Năsăud a prezentat pe pagina de Facebook modelul de declaraţie pe propria răspundere pentru perioada în care municipiul Bistrița (și localitățile componente) va fi în carantină.