CARANTINĂ în Ilfov: 13 localităţi au depăşit rata 6 de incidenţă

Se interzice organizarea de nunţi şi botezuri, cursuri de instruire pentru adulţi şi conferinţe. Activitatea în cluburi şi discoteci este închisă.

27 sept. 2021, 11:59
CARANTINĂ în Ilfov: 13 localităţi au depăşit rata 6 de incidenţă

CARANTINĂ în Ilfov:

Numărul localităţilor din jurul Bucureştiului cu rată de infectare peste 6 la mie continuă să crească.
Este vorba despre Afumaţi – 8,58 la mie, Berceni – 7,40, Brăneşti – 6,47, Bragadiru – 8,23, Chiajna – 7,99, Dărăşti Ilfov – 6,64, Dobroeşti – 9,31, Măgurele – 6,75, Mogoşoaia – 8,68, Otopeni – 7,22, Popeşti-Leordeni – 7,24, Ştefăneştii de Jos – 6,44 şi Voluntari – 7,66 la mie.

CARANTINĂ în Ilfov: Lista completă, pe scenarii, AICI

INCIDENTA-COVID-19-27.09.2021

Duminică, pentru Bragadiru, Mogoşoaia şi Dobroeşti Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis carantină de noapte toată săptămâna.

CARANTINĂ în Ilfov: Măştile de protecţie trebuie purtate în spaţii publice precum pieţe, târguri, talciocuri, staţii pentru transportul în comun şi pe o rază de 50 de metri în jurul şcolilor.

Explozie a cazurilor în Bucureşti, rata de incidenţă se apropie de 5. Noi restricţii de luni în Capitală
Se interzice organizarea de nunţi şi botezuri, cursuri de instruire pentru adulţi şi conferinţe. Activitatea în baruri cluburi şi discoteci este închisă.

ŞCOLI ÎNCHISE în Bucureşti. Cercetătorul Octavian Jurma spune că este „o chestiune de zile”
Carantina nu se aplică persoanelor vaccinate împotriva virusului Sars-Cov-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare şi care fac dovada îndeplinirii acestei condiţii prin intermediul certificatului de vaccinare.

Rata de infectare, în București, a ajuns la 4,95 la mia de locuitori. Purtarea măştii de protecţie este obligatorie în spaţiile publice, din 27 septembrie, precum pieţe, târguri, bâlciuri, talciocuri, staţii pentru transportul în comun, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă, potrivit deciziei adoptate, duminică, de Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU).

Bucureștiul se apropie cu pași repezi de acel prag de 6 la mia de locuitori, moment în care va fi instituită carantina de noapte în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.