Explozie a cazurilor în Bucureşti, rata de incidenţă se apropie de 5. Noi restricţii de luni în Capitală

Capitala se îndreaptă în salturi spre carantină. Numărul mare de cazuri zilnice creşte rata de incidenţă, luni aceasta fiind de 4.95. Cea mai gravă situaţie este în Sectorul 1. Acum o lună, pe 27 august, incidenţa COVID în Bucureşti era 0,64 la mia de locuitori, conform site-ului DSP.

27 sept. 2021, 10:55
Explozie a cazurilor în Bucureşti, rata de incidenţă se apropie de 5. Noi restricţii de luni în Capitală

Rata de incidenţă în Capitală a ajuns la 4.95, anunţă DSP Bucureşti. Noul prag nu impune alte restricţii, şcolile urmând să treacă în online de la rata de incidenţă 6, când şi activităţile economice se opresc la ora 18.00 în zilele de weekend.

Ca atare, masca rămâne obligatorie în Bucureşti în ”spaţii publice, ca pieţe, târguri, bâlciuri, talciocuri, staţii pentru transportul în comun, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă”, începând de luni, de la ora 0:00, potrivit unui comunicat al Prefecturii.

Întrebat luni despre noi restricţii în Bucureşti, premierul a răspuns că nu există motive pentru noi restricţii până când incidenţa ajunge la 6 la mie. Sunt mai multe spitale care se transformă în spitale COVID, iar „soluţiile sunt în continuă mişcare”, spune Cîţu.n Numărul de paturi a fost crescut de la 600 la 1200, existând posibilitatea ca ţinta să fie 2.000 de paturi în ATI.

„Majoritatea covârşitoare, cred că 99% din persoanele care se îmbolnăvesc, sunt persoane nevaccinate”, adaugă prim-ministrul, dând asigurări că „vom face faţă. Am făcut faţă şi în trecut”.

Cîţu a reiterat ideea că valul 4 nu a fost pregătit cum trebuie, „dar acum lucrurile merg mai bine. Vă spun că în situaţia de faţă avem un plan pentru a transforma mai multe spitale, în special în Bucureşti, în spitale COVID. Sunt soluţii. Sunt sigur că soluţiile vor veni de fiecare dată”.

Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti a precizat că obligativitatea purtării măştii se referă strict la spaţiile enumerate.
”Pentru o interpretare corectă, în vederea respectării şi aplicării corecte o normelor (Hotărâri CMBSU) Instituţia Prefectului- Municipiul Bucureşti  va comunica clarificări”, a transmis ulterior Prefectura Capitalei.
De asemenea, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activitatea în spaţii închise în domeniul sălilor de sport şi/sau fitness este permisă fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului  cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 7 mp pentru fiecare persoană. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

ŞCOLI ÎNCHISE în Bucureşti. Cercetătorul Octavian Jurma spune că este „o chestiune de zile”

STB SA va monitoriza permanent gradul de încărcare a mijloacelor de transport pe care le deserveşte, în scopul diminuării aglomeraţiei din vehicule şi staţii, mai ales la orele de vârf.
Se va respecta circuitul de urcare/coborâre în mijloacele de transport, după cum urmează:
– în autobuze şi troleibuze, accesul pasagerilor se va efectua prin uşa din faţă, iar coborârea pe celelalte uşi;
– în tramvaie, accesul pasagerilor se va efectua prin uşa din mijloc, iar coborârea pe celelalte uşi.
STB SA va informa călătorii cu privire la obligativitatea purtării corecte a măştii de protecţie şi a evitării consumului de produse alimentare în mijloacele de transport în comun, prin mijloace audio-video şi prin afişare în mijloacele de transport în comun.

Situaţie disperată în Spitalul din Craiova. Zeci de pacienţi COVID-19 aşteaptă eliberarea unui loc la ATI

Metrorex SA va informa şi îndruma publicul călător prin instalaţiile de sonorizare despre situaţiile de aglomerare apărute şi îl va informa asupra obligativităţii de a păstra distanţarea fizică şi de a purta corect masca de protecţie.
”Menţionăm că regimul contravenţional aplicabil pentru nerespectarea măsurilor dispuse este cel stabilit la art. 64 – 70 din Legea nr.55/2020. Totodată,  în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice la nivelul Municipiului Bucureşti se vor putea institui măsuri suplimentare, cu respectarea normelor legale în vigoare”, menţionează decizia Comitetului Municipal Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă.


loading...
Partenerii noștri