Carantină în România. Autostrada A 1, închisă de duminică seara la Sibiu. Mesaj Ro-Alert transmis

Restricţia spre şi dinspre Autostradă este prima instituită între măsurile de restricţionare a traficului ca urmare a intrării municipiului Sibiu în carantină, luni, de la ora 5.00.

15 nov. 2020, 13:28
Carantină în România. Autostrada A 1, închisă de duminică seara la Sibiu. Mesaj Ro-Alert transmis

Carantină în România. Poliţia Sibiu a anunţat că restricţiile încep de duminică, de la ora 18.00, când accesul auto pe bretelele care asigură legătura între strada Henri Coandă şi A1, atât pentru intrarea, cât şi pentru ieşirea de pe autostradă, nu mai este permis.

Restricţia spre şi dinspre Autostradă este prima instituită între măsurile de restricţionare a traficului ca urmare a intrării municipiului Sibiu în carantină, luni, de la ora 5.00.

Restricţia auto se va menţine pe toată perioada aplicării carantinei şi va fi pusă în aplicare cu sprijinul lucrătorilor CNAIR care vor marca şi semnaliza corespunzător zonele în cauză.

Accesul spre şi dinspre A1, în zona municipiului Sibiu, rămâne deschis în punctele situate în zona Mohu (DN 1), strada Ştefan cel Mare şi Calea Şurii Mari, precum şi DN 7H (Aeroport).

Şoferii care tranzitează municipiul Sibiu vor putea folosi traseele: intrare DN 1 (Mohu) – ieşire Aeroport sau continuare pe A1 sau intrare Aeroport / A1 – ieşire DN 1 (Mohu).

A fost transmis un mesaj Ro-Alert, duminică, pentru sibienii din localităţile care intră, de luni, în carantină.

„Având în vedere contextul actual ISU Sibiu a transmis un mesaj de avertizare şi informare RO-Alert privind instaurarea începând cu 16.11.2020 a perioadei de carantinare a municipiului Sibiu şi a următoarelor localităţi: Cisnădie, Tălmaciu şi Şelimbăr precum şi recomandări privind respectarea regulilor de distanţare şi igienă”, au transmis presei, reprezentanţii ISU Sibiu.

Carantină. Mesajul Ro-Alert conţine şi indicaţii privind măsurile sanitare.

„Atenţie! În municipiul Sibiu, localitatea Cisnădie, localitatea Tălmaciu, localitatea Şelimbăr, din cauza nivelului foarte ridicat de răspândire a noului coronavirus SARS-COV-2, începând cu data de 16.11.2020 se instituie măsura de carantină zonală pentru o perioadă de 14 zile. Respectaţi măsurile sanitare pentru a nu vă pune viaţa în pericol. Purtaţi corect masca, păstraţi distanţa şi evitaţi zonele aglomerate. Menţineţi igiena mâinilor, evitaţi contactul cu suprafeţele comune. Încurajaţi-i şi pe cei din apropierea dumneavoastră să respecte cu stricteţe măsurile”, se arată în mesajul Ro-Alert.

Municipiul Sibiu, oraşele Cisnădie şi Tălmaciu, precum şi satul Şelimbăr intră, de luni, de la ora 5.00 în carantină pentru 14 zile.

Lockdown total în Austria. Se închid şcolile, magazinele şi prestările de servicii

Carantină în România. Municipiul Sibiu intră în carantină începând de luni | DOCUMENT

Intervalul orar 10.00-13.00 va fi rezervat pentru cumpărături vârstnicilor la Sibiu, a anunţat Raed Arafat, referindu-se la carantina care începe în municipiul Sibiu de luni. Activitatea religioasă este permisă exclusiv în spaţii deschise pe durata carantinei.

Vicepremierul Raluca Turcan a anunţat, imediat după vizita lui Raed Arafat, revocarea subprefectului, demisia directorului DSP şi a spus că aşteaptă şi demisia directorului Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

Raed Arafat a declarat că Sibiul are nevoie de măsuri suplimentare faţă de cele pe care le-a luat Guvernul recent.

Astfel, se instituie, de luni, 16 noiembrie, carantină în municipiul Sibiu, cu localitatea Şelimbăr şi Cartierul Arhitecţilor, la Tălmaciu şi Cisnădie. Carantina va dura două săptămâni.

În timpul weekend-urilor magazinele mari şi mall-urile se închid. În rest, magazinele se închid la ora 20:00 în loc de 21.00, terasele care mai funcţionează se vor închide, iar magazinele trebuie să rezerve opt metri pătraţi pentru fiecare persoană.

Între orele 10 şi 13 procurarea de alimente va fi rezervată persoanelor cu vârsta peste 65 de ani.

Excepţiile pentru care se poate ieşi din case vor fi anunţate ulterior, dar în principiu sunt legate de muncă, asistenţă medicală, pe baza declaraţiei pe proprie răspundere.

Activitatea religioasă este permisă exclusiv în spaţii deschise pe durata carantinei. La sfârşitul perioadei de carantină urmează să se facă o nouă evaluare a situaţiei. Municipiul Sibiu se apropie de o rată de infectare de 12 la mia de locuitori.