Carantină în Sibiu. Armata preia controlul DSP

Carantină în Sibiu. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sibiu va avea, în premieră, o conducere militară, noul director general fiind numit medicul colonel Daniel Chelcea, director medical al Spitalului Militar de Urgenţă din Sibiu.

17 nov. 2020, 20:08
Carantină în Sibiu. Armata preia controlul DSP
Carantină ân Sibiu. Armata preia controlul DSP

Carantină în Sibiu

. Potrivit colonelului Chelcea, şi funcţia de director adjunct de la DSP va fi ocupată tot de un militar.

„În primul rând o să fie o perioadă în care o să analizez resursele şi problemele şi greutăţile de acolo. Sper ca perioada asta să fie extrem de scurtă, cât de scurtă, în funcţie de ce găsesc. O să merg pe teren, o să văd spitalele, o să văd pe cine ne putem baza, ce putem să facem acolo. Ca şi măsuri, când o să am o imagine clară, atunci o să discutăm despre ea”, a precizat noul director DSP Sibiu, medicul colonel Daniel Chelcea, potrivit Agerpres. 

Carantină în Sibiu. Mesajul noului director DSP pentru sibieni

Întrebat ce mesaj are pentru sibieni, noul director DSP a transmis: „Să poarte masca. Să avem răbdare că lucrurile vor trece”.

Medicul Gabriel Budescu a demisionat vineri din funcţia de director general al DSP Sibiu, iar director adjunct a fost medicul Adela Morar.

Judeţul Sibiu rămâne pe primul loc în România în privinţa ratei de infectare, situată la 9 la mia de locuitori, iar în municipiul Sibiu, aflat în a doua zi de carantină, rata a crescut la 13,63 la mia de locuitori marţi.

Citeşte şi Raed Arafat cere carantină la Alba Iulia: Situaţia este aproape la fel de gravă ca în Sibiu

Klaus Iohannis, despre carantinarea Sibiului: Acolo lucrurile s-au mișcat prea încet

Klaus Iohannis a declarat, marţi, în cadrul conferinţei de presă se la Cotroceni că lucrurile s-au mişcat prea încet în ceea ce priveşte carantinarea Sibiului.

„Cred că acolo lucrurile s-au mișcat prea încet. Din păcate, a fost nevoie de un impuls venit de la centru pentru carantinare, situație care este extrem de neplăcută pentru orice sibian. Cred că vor respecta aceste norme pentru a nu mai fi în top și după carantină să revină într-o situație bună.

Persoane cu putere de decizie au fost eliberate din funcție sau au demisionat și, cu siguranță, se vor găsi alții care se vor ocupa mai eficient”, a spus preşedintele Iohannis, marţi seară.