Raed Arafat cere carantină la Alba Iulia: Situaţia este aproape la fel de gravă ca în Sibiu

Raed Arafat cere carantină la Alba Iulia după ce incidenţa cazurilor COVID-19 la mia de locuitori se apropie de 10. Şeful DSU a explicat că deşi "situaţia este aproape la fel de gravă ca în Sibiu", deocamdată DSP Alba nu a propus carantinarea oraşului.

13 nov. 2020, 17:37
Raed Arafat cere carantină la Alba Iulia: Situaţia este aproape la fel de gravă ca în Sibiu

Raed Arafat cere carantină la Alba Iulia.

Situaţia este aproape la fel de gravă ca în Sibiu„, a spus şeful DSU Raed Arafat, după o ședință la sediul Prefecturii Alba.

Deocamdată, Alba-Iulia scapă de carantină pentru că DSP nu a propus încă această măsură către INSP, a explicat Arafat.

Ni s-a prezentat situația, care este una serioasă. Există o incidență mare la nivelul municipiului Alba Iulia, depășește 9 la mie, se apropie de 10 la mie, la nivelul localității Sebeș și Blaj, unde sunt cifrele mari.

Va rămâne Comitetul pentru Situații de Urgență să discute măsurile și ce vor propune. La acest moment noi nu putem să luăm măsuri pentru că nu s-a luat conform legii, nu s-au propus din partea DSP-ului măsuri de carantinare de exemplu, ca să ajungă la INSP, să avizeze să ajungă la comitetul județean. La Sibiu de exemplu, acest lucru era deja făcut aici nu.

În baza a ce va decide comitetul domnul prefect va ieși ulterior să vă anunțe decizia comitetului„, a spus Raed Arafat, citat de Alba24.

 

Rata de infectare la Alba Iulia se apropie de 10

Raed Arafat cere carantină la Alba Iulia după ce, conform datelor prezentate vineri de Grupul pentru Comunicare Strategică, județul Alba are o incidență cazurilor Covid la mia de locuitori, în ultimele 14 zile, cu indice de 5,81.

Situaţia gravă este în minicipiul Alba-Iulia şi în localităţile Blaj, Cugir şi Sebeş. Cea mai mare incidență a cazurilor noi COVID-19 este la Blaj – 9,96, urmat de Alba Iulia – 9,92, Cugir cu 8,78, Sebeș – 8,26. În toate localităţile trendul este ascendent.

 

Incidenţa COVID-19 la 13 noiembrie. Judeţele Cluj şi Sibiu, infectări record. Bucureştiul sare din nou de pragul de 5

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, la nivelul Bucureştiului a ajuns la 5.5, după ce ieri scăzuse la 4.99. În ultimele 24 de ore, doar în Capitală s-au înregistrat 1114 cazuri noi.

Situaţia cea mai gravă este însă în judeţele Sibiu şi Cluj. La Sibiu rata de infectare a ajuns la 7.78, după ce în ultimele 24 de ore au fost raportate 470 de cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID.

Citeşte şi: Municipiul Sibiu va intra în carantină! Ce restricţii vor fi impuse cetăţenilor

În judeţul Cluj incidenţa este de 7.3 cazuri COVID-19 la 1.000 de locuitori. 586 de noi îmbolnăviri au fost raportate în 24 de ore.

Judeţele Sălaj şi Timiş au şi ele o situaţie gravă. Ambele au o rată de infectare peste 6. Alte 18 judeţe au incidenţa de peste 3 cazuri COVID-19 la 1.000 de locuitori.

Citeşte şi: Slobozia intră în carantină. Rata de infectare este de 7,46 la mia de locuitori