Carantină în toate spitalele din judeţul Galaţi! Accesul a fost cu desăvârşire interzis

Se iau măsuri serioase de combatere a coronavirusului în Galaţi. Din 9 martie accesul vizitatorilor, la spitalele din oraş, a fost cu desăvârşire interzis, în cadrul măsurilor de carantină stabilite la nivel naţional pentru combaterea epidemiei de COVID-19.

RomaniaTV.net
10 mart. 2020, 09:33
Carantină în toate spitalele din judeţul Galaţi! Accesul a fost cu desăvârşire interzis

De asemenea şi toate activităţile de practică ale studenţilor medicinişti din Galaţi au fost temporar anulate. La Galaţi a fost înregistrat până acum un caz de infectare cu COVID-19.

De altfel, câteva dintre unităţile medicale (respectiv Spitalul de Boli Infecţioase şi cel de Pneumoftiziologie) erau deja în carantină încă din 6 martie, preventiv, datorită specificului activităţii. Personalul de pază de la spitale spune că a primit instrucţiuni precise: nimeni nu intră în spital decât în calitate de pacient şi numai prin unitatea de primiri urgenţe.

Citeşte şi: CORONAVIRUS. Angajatorii riscă amenzi de 6000 de lei dacă nu aigură acestee drepturi angajaţilor. Anunţ ITM

Măsura este valabilă deocamdată până la data de 31 martie, însă în funcţie de evoluţia epidemiei de COVID-19 în România ar putea fi ulterior extinsă. De asemenea, în cadrul aceloraşi măsuri de carantină, Universitatea Dunărea de Jos a informat că activităţile de practică în spitale ale studenţilor de la Facultatea de Medicină au fost sistate, însă cursurile de la sediul facultăţii nu au fost suspendate (cu excepţia celor de la secţia specială din Italia a universităţii).

Potrivit cifrelor comunicate de Prefectura Galaţi, în seara de 9 martie erau izolaţi la domiciliu, pe fondul prevenirii epidemiei de coronavirus, 680 de gălăţeni, iar trei erau spitalizaţi. Un singur caz de infectare a fost confirmat. Este vorba de un bărbat de 72 de ani, întors recent din Italia, care este acum internat la „Matei Balş”, în Bucureşti. Starea pacientului este bună.


loading...